Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El 80% dels joves que passen per un centre de noves oportunitats treballa o torna a estudiar

ACN Barcelona.-L’any passat, 7.000 joves van anar a un centre de noves oportunitats. El 80% d’aquests han acabat, l’any següent, treballant o tornant al sistema educatiu. Així ho ha assegurat […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-L’any passat, 7.000 joves van anar a un centre de noves oportunitats. El 80% d’aquests han acabat, l’any següent, treballant o tornant al sistema educatiu. Així ho ha assegurat el conseller d’Educació Josep Bargalló, en l’acte de cloenda del curs en un centre de formació d’adults gestionat per la Fundació Gentís, a Amposta. Per Bargalló, el paper dels centres de noves oportunitats és important com a ”via d’inserció laboral i de retorn al sistema educatiu per milers de joves”. Bargalló ha encoratjat els joves a continuar amb la seva formació i inserció, i els ha animat a aprofitar la ”nova oportunitat d’avançar” que els dona l’inici de la vida laboral o el retorn al sistema educatiu.

El programa de noves oportunitats de la Fundació Gentis té com a objectiu retornar al sistema educatiu a joves d’entre 16 i 24 anys que han abandonat els estudis i afavorir, així, la seva inserció al mercat laboral. Per Bargalló, serveixen també per acollir els nois i noies que venen de fora i integrar-los al sistema del país, així com també per ajudar als qui han abandonat l’ESO prematurament o donar títols professionalitzadors a nois i noies que no estudiaven ni treballaven.