Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El 80% de les empreses pateixen una reducció dels ingressos d’un 35% de mitjana en el tercer trimestre

ACN Barcelona.-El 80% de les empreses han reduït els seus ingressos un 35% de mitjana en el tercer trimestre, segons l’enquesta de clima empresarial elaborada per la Cambra de Comerç […]

Agències 04/11/2020

ACN Barcelona.-El 80% de les empreses han reduït els seus ingressos un 35% de mitjana en el tercer trimestre, segons l’enquesta de clima empresarial elaborada per la Cambra de Comerç de Barcelona conjuntament amb l’Idescat. “És una barbaritat”, ha lamentat el president de l’ens cameral, Joan Canadell. El també president del Consell de Cambres ha advertit que la reducció d’un terç dels ingressos, en molts casos, fa “totalment inviable” la continuïtat de les empreses, especialment si no disposen d’un “bon coixí” o ajudes directes de les administracions. Per altra banda, Canadell ha advertit que el nombre d’ERTO ha baixat perquè hi ha una “part molt important” de treballadors que han anat a l’atur permanent.

“Aquest fet dificultarà encara més la recuperació econòmica”, ha advertit el president de la Cambra de Comerç. En el tercer trimestre, un 71% de les empreses catalanes continuen afectades per la crisi del coronavirus. Aquesta xifra és inferior a la registrada a l’inici de la pandèmia, quan es va assolir un pic del 86%, però evidencia que el coronavirus continua tenint un impacte “molt important” en les companyies. El sector més afectat per la pandèmia és l’hostaleria, amb una caiguda “insostenible” dels ingressos del 62% de mitjana. Per dimensió, les companyies que han patit un impacte més gran han estat les microempreses, amb un descens de la facturació del 38% en el tercer trimestre. Canadell ha destacat que l’únic aspecte positiu és l’augment “significatiu” de companyies que estan oferint nous productes o serveis. “Les empreses que es reinventen, a mitjà termini, seran molt més viables i, un cop superada la crisi, seran molt més fortes”, ha manifestat.