Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El 76% dels espanyols diu que tornarà a les sales de cinema després de la pandèmia, segons un estudi

ACN Barcelona.-El 76% dels espanyols afirma “rotundament” que tornarà a les sales de cinema quan acabi la pandèmia de la covid-19, segons una enquesta feta per la companyia especialitzada en […]

Avatar
Agències 04/03/2021

ACN Barcelona.-El 76% dels espanyols afirma “rotundament” que tornarà a les sales de cinema quan acabi la pandèmia de la covid-19, segons una enquesta feta per la companyia especialitzada en investigació en línia, Toluna. L’estudi ha fet servir una mostra de més de mil persones majors d’edat, amb la voluntat de saber el punt de vista dels consumidors sobre la indústria del cinema. Els resultats certifiquen que ha estat un any no convencional per a la indústria, ja que tan sols un 7% dels enquestats assegura que va al cinema amb la mateixa freqüència que ho feia abans de la pandèmia. En aquesta línia, fins a un 74% de respostes creu que la situació actual del cinema és “puntual”.

La meitat dels enquestats afirmen que durant el darrer any no han anat al cinema. Entre els motius, un 64% asseguren que és per “por al contagi”, seguit del tancament dels cinemes, les escasses estrenes, i les possibilitats que ofereixen les plataformes. En última instància, justifiquen l'”elevat preu de l’entrada” com a motiu per no anar a les sales. Auge de les plataformesEl 75% dels espectadors prefereix les sales de cinema per consumir pel·lícules, seguit de les plataformes i l’autocine. Pel que fa a les plataformes, fins a un 68% de les respostes asseguren que estarien disposades a pagar per l’estrena d’una pel·lícula de cine a través d’aquests serveis. El tipus de cine pel qual pagarien, per ordre de preferència, és: cinema familiar, blockbuster, cinema d’autor, cinema independent, pel·lícules espanyoles i documentals, respectivament. El 23% d’enquestats que afirmen tenir plataformes contractades continuen piratejant. Asseguren que ho fan perquè hi ha continguts que no troben legalment o perquè no tenen suficient pressupost.