Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El 70% dels autònoms reconeix que no han pogut accedir als ajuts directes pels sectors afectats, segons Uatae

ACN Madrid.-La Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) assegura que el 70% dels autònoms encara no han pogut iniciar els tràmits per a la sol·licitud dels ajuts directes […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Madrid.-La Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) assegura que el 70% dels autònoms encara no han pogut iniciar els tràmits per a la sol·licitud dels ajuts directes pels sectors més afectats per la covid habilitats pel govern espanyol i que gestionen les comunitats autònomes, segons una enquesta feta a 2.700 treballadors per compte propi publicada aquest dimecres. A més, el 30% dels que pogut accedir als ajuts es mostren insatisfets per la dificultat d’accedir a la informació. UATAE reclama a les comunitats autònomes que agilitzin els tràmits perquè el col·lectiu d’autònoms pugui rebre el més aviat millor aquestes transferències i lamenten que només 5 territoris hagi publicat les bases.

En un comunicat, María José Landaburu, secretària general de UATAE, valora de forma negativa el fet que “la percepció dels autònoms i autònomes és que la informació oferta és insuficient, l’accessibilitat per a poder tramitar les ajudes en molts territoris no és clara”.”No podem permetre que segueixin passant les setmanes sense que s’agiliti l’accés”, ha reblat. D’aquesta enquesta es desprèn que el 55% dels autònoms considera que la seva comunitat autònoma no està gestionant de manera diligent i àgil aquests ajuts. La demora en la gestió dels ajuts per part de les diferents administracions territorials es fa palesa en els cobraments dels ajuts, ja que el 87,7% dels enquestats manifesta encara no haver rebut cap dels pagaments. El Govern va anunciar dilluns que havia arribat a un pacte amb sindicats i patronals per mobilitzar 993,2 milions d’euros d’aquests ajuts, que serien de 3.000 euros per autònoms persones físiques i d’entre 4.000 i 200.000 euros per autònoms que cotitzin IRPF en el règim d’estimació directa i per societats. Caldrà demostrar haver perdut un 30% de facturació el 2020 en els 95 sectors afectats triats per l’executiu espanyol i un 25% en els 96 que ha afegit la Generalitat.