Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El 66% dels espectacles de la nova programació de La Gleva estrenen textos catalans contemporanis

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – 12 dels 18 espectacles que conformen la programació de la sisena temporada de La Gleva Teatre Espai Cultural estrenen textos catalans contemporanis, segons han explicat aquest dijous els responsables del complex. Hi apareixen des d’una dramatúrgia del ‘Llibre dels Fets’ de Jaume I fins a sessions de clown o traduccions de textos europeus contemporanis. També hi ha tres muntatges que tenen com a base obres d’autors de la resta de l’Estat. El cartell inclou també espectacles i companyies que al llarg de les cinc primeres temporades “han marcat el caràcter” de l’espai. Hi ha, així, quatre reposicions d’obres ja estrenades i sis companyies que repeteixen al cartell amb nous muntatges.

‘Beuarra (macarrons amb coses)’, creació d’Albert Arribas a partir de textos d’Albert Balasch, és una de les novetats de la temporada, en la qual les actrius Màrcia Cisteró, Antònia Jaume i Marta Ossó interpreten els poemes del segon.

Publicitat

També és estrena ‘Qüestió de temps’, musical original en català a càrrec de joves autors i intèrprets que enfila diversos temes de ressonàncies folk.

Una altra novetat és ‘Tremolor’, primera obra d’un jove autor amb producció d’Amici Miei, direcció de Daniela Feixas i interpretat per Tilda Espluga.

‘Gràcia’ és el primer treball de Rosa Molina a La Gleva, un text sobre la importància del record com a forma de connexió amb el sentit de l’existència i l’arrelament a la vida.

‘Las mil noches de Hortensia Romero’, monòleg basat en la novel·la homònima de Fernando Quiñones, portarà sobre l’escenari l’actriu d’ascendència catalana Montse Torrent.

‘El alimento de las moscas’, text d’Eusebio Calonge (La Zaranda) és una producció basca nominada a 5 premis Max i interpretada pel català Arnau Marín.

I també és estrena ‘Pasos largos’, de Coriolis Compañía de Títeres, una coproducció uruguaià-argentina premiada per Iberescena.

A banda d’això, les reposicions són ‘El Chinabum’, de la companyia l’Auria al Pou amb direcció de Paula Ribó; ‘Speer’, producció pròpia d’Esther Vilar amb direcció de Ramon Simó i amb Pep Munné i Xavier Ripoll com a intèrprets; ‘L’abdicació’, d’Albert de la Torre, amb direcció de Ramon Simó i interpretat per Xavie Ruano, i ‘Al divan’, d’Isabel Rocatti.

Pel que fa a les companyies que repeteixen, són Anemisko, amb l’espectacle ‘Hem vingut aquí a deixar les coses clares’; La mala companyia, amb ‘L’últim dia de l’home gos’; Q-ars Teatre, amb ‘Anem a fer una musa’; La Bella Otero, amb ‘A fuego’; Teatro del Espejo, amb ‘Yo estuve allí. Mi vida con George Harrison’, i Mario Gas, que afronta el repte de portar al teatre un text bàsic de la historiografia catalana, el ‘Llibre dels fets’, que narra l’expansió del reialme de Jaume I i l’origen del domini lingüístic del català.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió