Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

El 59% dels ciutadans de Catalunya avala la resposta de la UE a la covid

ACN Brussel·les.-El 59% dels ciutadans de Catalunya avala la resposta de la Unió Europea a la covid-19 i el 52% creuen que els fons europeus serviran per sortir de la […]

Avatar
Agències 25/11/2021

ACN Brussel·les.-El 59% dels ciutadans de Catalunya avala la resposta de la Unió Europea a la covid-19 i el 52% creuen que els fons europeus serviran per sortir de la crisi generada per la pandèmia. Això és el que apunta el darrer Eurobaròmetre sobre l’opinió pública de les regions europees, que indica que la confiança dels catalans en la Unió Europea ha augmentat quatre punts respecte a l’últim estudi del 2018. Tanmateix, la xifra de confiança en la Unió Europea a Catalunya és dos punts inferior a la mitjana de les regions europees. L’estudi, basat en enquestes, també apunta que el 41% dels catalans és molt o bastant pessimista sobre el futur del seu territori.

Pel que fa a la situació econòmica, el 55% dels enquestats a Catalunya creuen que és positiva, una xifra molt inferior a la mitjana europea, que se situa en el 71%. La xifra a Catalunya també és inferior a la mitjana europea pel que fa a la qualitat de vida. El 76% dels catalans creu que la qualitat de vida al seu territori és bona o bastant bona, mentre la mitjana europea es troba en el 83%. A Catalunya, la principal preocupació dels ciutadans és l’economia i l’atur, seguits de l’habitatge. L’estudi sobre l’opinió a les regions europees s’ha fet amb una mostra total de 62.636 entrevistes a 194 regions dels 27 estats membre fetes entre el 21 de setembre i el 26 d’octubre de 2021.