Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El 58% de les pimes consideren que no han patit cap efecte per l’increment del SMI

ACN Barcelona.-El 58% de les petites i mitjanes empreses consideren que no han patit cap efecte com a conseqüència de l’increment del Salari Mínim Interprofessional, mentre que un 21% estima […]

Agències 07/08/2019

ACN Barcelona.-El 58% de les petites i mitjanes empreses consideren que no han patit cap efecte com a conseqüència de l’increment del Salari Mínim Interprofessional, mentre que un 21% estima que ha suposat un increment dels seus costos, segons el Baròmetre de Pimec, elaborat al juny del 2019. L’estudi conclou que les empreses estan evolucionant a un bon ritme, segons la patronal, i que valoren més positivament la marxa de l’economia catalana que l’estatal, amb un índex del 2,85 sobre 5 i un 2,64, respectivament. A més a més, un 52,3% de les pimes opinen que les seves vendes són millors que les de fa un any. Els problemes més importants són els elevats costos laborals, la feblesa del mercat intern, els baixos preus de venda i la manca d’oferta de treballadors especialistes, assenyalats per un 39%, un 35%, un 34% i un 32% d’elles, respectivament.

De cara al futur, les primes anticipen una moderació lleugera en el dinamisme de les economies de Catalunya i d’Espanya, amb uns valors de 2,78 sobre 5 en el primer cas i de 2,53 en el segon. Es tracta d’índex inferiors als actuals. D’altra banda, cal apuntar que durant els propers mesos les empreses no preveuen experimentar grans canvis en àmbits com les vendes, plantilla i inversions, entre d’altres.Un altre de les qüestions d’actualitat que recull el Baròmetre és les conseqüències de l’absentisme a les pimes, que alerten que els implica un augment dels costos, una sobrecàrrega dels treballadors i dificultats en la gestió de personal, en el 56%, el 54,8% i el 45,2%, respectivament.