Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El 57% dels veïns del Prat de Llobregat porten bé el confinament, segons un estudi encarregat per l’Ajuntament

ACN Barcelona.-Un 57% dels veïns del Prat de Llobregat asseguren que estan portant bé el confinament pel coronavirus, mentre que un 21,5%, principalment gent jove, afirma que l’està passant molt […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Barcelona.-Un 57% dels veïns del Prat de Llobregat asseguren que estan portant bé el confinament pel coronavirus, mentre que un 21,5%, principalment gent jove, afirma que l’està passant molt malament. Així ho indica un estudi encarregat per l’Ajuntament del Prat a l’institut d’investigacions sociològiques Celeste-Tel sobre una mostra de 800 persones. Entre les persones consultades que viuen amb tres persones, un 40% afirmen estar vivint un mal confinament . Un 7,5% dels enquestats apunten que ells o algú amb qui conviuen han estat contagiats pel coronavirus i que en la meitat dels de les llars amb contagis hi ha hagut una o més persones ingressades i en un 8,3% dels casos defuncions.

De l’estudi també s’extreu que una quarta part de les persones consultades no tenen accés a Internet a casa seva, unes xifres que s’eleven fins el 63,5% en el cas de persones majors de 65 anys. En clau econòmica, l’estudi apunta que més d’un 30% de les llars han vist reduïts els seus ingressos i que en un 6,4% dels casos els han perdut completament. Del total, les persones autònomes són les que més han patit l’aturada econòmica (dues terceres parts han hagut de plegar). Els que s’han pogut mantenir asseguren que han tingut una reducció d’ingressos del 75%. A l’hora de valorar la gestió de la crisi, l’Ajuntament és el nivell de govern més valorat amb una nota mitjana de 6,4, per un 5,7 de l’Estat i un 5,2 de la Generalitat.