Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El 3er Festival Wallay! celebrarà finalment una edició híbrida del 20 de novembre al 6 de desembre

ACN Barcelona.-El 3er Festival Wallay! de cinema africà de Barcelona- se celebrarà finalment del 20 de novembre al 6 de desembre, després d’haver-se ajornat a l’abril per la crisi sanitària. […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Barcelona.-El 3er Festival Wallay! de cinema africà de Barcelona- se celebrarà finalment del 20 de novembre al 6 de desembre, després d’haver-se ajornat a l’abril per la crisi sanitària. El Wallay! (una expressió col·loquial habitual a l’oest de l’Àfrica que significa “t’ho asseguro”) manté la programació -encara no desvetllada- i estructura previstes per aquesta edició, però incorpora algunes novetats. Principalment, que s’adaptarà ala pandèmia amb una versió híbrida –física i virtual- per protegir la “població vulnerable” o que no se senti còmode desplaçant-se a les sales del certamen, que seguiran sent la Filmoteca de Catlaunya, l’Institut Français i el Caixaforum.

Nascut l’any 2018, el Festival Wallay! acull les novetats més candents del cinema africà així com una selecció de grans clàssics, amb una premissa: que les pel·lícules siguin d’autors i autores africans. “El cinema fet per occidentals a l’Àfrica no és cinema africà”, remarquen els seus organitzadors, liderats per Gemma Parellada, corresponsal a l’Àfrica de diversos mitjans; la crítica i programadora, Beatriz Leal; i el gestor cultural, Salym Fayad.