Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El 32è Dansàneu amplia dates i espectacles per festejar els quaranta anys del Consell Cultural de les Valls d’Àneu

|

- Publicitat -

ACN Lleida – La 32a edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu que tindrà lloc del 21 al 30 de juliol, amplia les dates i també el nombre d’espectacles amb un total de 32 propostes, 17 de les quals gratuïtes. Això, per festejar el 40è aniversari del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, entitat organitzadora d’aquest festival que manté el seu relat d’unir contemporaneïtat amb tradició a través de propostes culturals de petit i mitjà format en espais singulars de les Valls d’Àneu. El Dansàneu estrena enguany sis nous espais als pobles de Gavàs, Espot o a la Central Hidroelèctrica d’Esterri d’Àneu, entre altres. Queralt Lahoz, Toti Soler, Maria Coma i una exposició amb gravats d’Oriol Vilapuig, són alguns dels plats forts de l’edició.

De les 32 propostes programades enguany –entre dansa, música, teatre, natura, literatura i audiovisual–, 17 són gratuïtes amb l’objectiu d’apropar el Dansàneu a la ciutadania coincidint amb el 40è aniversari del Consell Cultural de les Valls d’Àneu. “Hi ha aquesta voluntat d’arribar més que mai a la ciutadania perquè és un any de festa grossa”, ha indicat la directora del Dansàneu, Rut Martínez, durant la presentació del festival que s’ha celebrat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

Publicitat

Martínez ha remarcat també la importància de l’entorn on se celebra el festival, que en cada edició incorpora nous espais que ajuden a mostrar el patrimoni cultural i natural aneuenc. En aquesta edició s’hi sumen sis espais nous: Un hort particular d’Alt Àneu, l’església de València d’Àneu i la d’Espot, una excursió fins a Gavàs, el poble d’Estaron i la Central Hidroelèctrica d’Esterri d’Àneu.

<strong>Programació</strong>

El certamen algutina 32 propostes de tipologia i estils molt diferents, amb la qualitat com a premissa. Una de les propostes destacades i que inaugurarà el festival és l’exposició ‘Formes d’oli i aigua’ de l’artista Oriol Vilapuig, produïda pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) que es podrà veure a l’església de Sant Joan a Isil. Es tracta d’una mostra de gravats esculpits a diverses piques de pedra datades entre els segles XI i XI, i que es troben a les esglésies romàniques disseminades per les Valls d’Àneu.

Un altra proposta destacada és l’espectacle ‘Vocal Roots’ que l’artista multidisciplinar Maria Coma presentarà a l’església de Santa Maria d’Àneu a Escalarre, o la presentació de l’àlbum ‘Pureza’, de la cantat de Santa Coloma de Gramenet Queralt Lahoz que tindrà lloc la nit del 29 de juliol al recinte firal d’Esterri d’Àneu. Altres noms destacats del cartell són Toti Soler, Led Silhouette i Marcos Morau.

El festival també amplia enguany el suport a la creació a través d’un programa de residències que inclou fins a 7 projectes. Aquestes propostes inclouen, entre altres, la peça coreogràfica resultant del treball fet per la companyia de Miquel Barcelona a ROJOS, o els projectes d’Aimar Pérez Galí, Víctor Pérez, Adrián Vega, i Marina Pravkina o la producció ‘Condens’ de Magí Serra.

<strong>Entrades a la venda</strong>

Les entrades per als espectacles de pagament s’han posat a la venda aquest mateix dimecres, amb preus que van dels 12 als 25 euros i que inclou descomptes de més del 30% per a la compra anticipada. Així mateix, els aforaments del festival continuaran sent mitjans i petits per garantir una experiència cultural pròxima i de qualitat.

El Dansàneu és un projecte organitzat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu amb el suport del departaments de Cultura, Territori i Justícia, els fons NextGeneration de la Unió Europea, el govern de l’Estat, la Generalitat i la Diputació de Lleida, així com els ajuntament d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu i Espot, la Mancomunitat de Municipis de les Valls d’Àneu i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

L’edició de 2023 incorpora el patrocini d’Endesa i també consolida el suport de diferents agents de dins i fora del territori com la Fundació Planes Corts i les empreses Cervós, Roc Roi i el celler castell d’Encús.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió