Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El 27è Festival L’Alternativa anul·la les projeccions i les activitats presencials i opta per una edició 100% en línia

ACN Barcelona.-L’organització de L’Alternativa, 27è Festival de Cinema Independent de Barcelona s’ha vist obligada a prendre la decisió, “difícil però necessària”, d’anul·lar les projeccions i les activitats presencials de l’Alternativa […]

Agències 04/11/2020

ACN Barcelona.-L’organització de L’Alternativa, 27è Festival de Cinema Independent de Barcelona s’ha vist obligada a prendre la decisió, “difícil però necessària”, d’anul·lar les projeccions i les activitats presencials de l’Alternativa 2020 i realitzar un festival 100% en línia. Així, del 16 al 29 de novembre de 2020, estaran disponibles en línia, la majoria, a Filmin els continguts de les tres seccions oficials (Internacional, Llargmetratges, Internacional, Curtmetratges i Nacional), les pel·lícules d’inauguració i clausura, la programació familiar i alguns títols de les seccions paral·leles i Hall. A més, la major part de les activitats per a públic i professionals d’aquesta edició deixen de ser híbrides i tindran un format exclusivament en línia.

Donada la situació sanitària actual, amb els cinemes tancats temporalment a Catalunya i sense data d’obertura prevista, el grau d’incertesa “fa impossible continuar amb l’organització d’un festival presencia”. Per això, es considera que és més responsable i té més sentit centrar tot l’esforç en el bon funcionament i en la difusió de les activitats i els films en línia.L’organització ha lamentat que tot i que no és això el que el festival desitjava i s’ha defensat fins a l’últim moment un model híbrid, des de la primavera s’ha desenvolupat el festival “essent plenament conscients de la fragilitat de la situació sanitària global actual”. Per això, lluitaran per tal de crear un context en línia que “permeti compartir amb el públic i descobrir els meravellosos films de cineastes emergents i consagrats programats en aquesta edició”. Tanmateix, seguiran reivindicant la importància de la presencialitat, de la cultura com a espai de creació de comunitat i de les sales de cinema com l’entorn natural i imprescindible per veure pel·lícules en les condicions adequades.