Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El 100% dels nous busos que adquireixi TMB seran d’energia neta

ACN Barcelona.-TMB ha anunciat que el 100% dels vehicles que adquireixi a partir d’ara per renovar la flota seran d’energia exclusivament neta. Concretament, la companyia té previst incorporar 210 vehicles […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-TMB ha anunciat que el 100% dels vehicles que adquireixi a partir d’ara per renovar la flota seran d’energia exclusivament neta. Concretament, la companyia té previst incorporar 210 vehicles elèctrics, 46 d’hidrogen i 154 híbrids de gas entre el 2021 i el 2024, segons consta en el full de ruta de la millora de qualitat ambiental de la flota d’autobusos que ha presentat aquest matí TMB en una jornada. En els propers quatre anys, el 62% dels nous busos seran d’emissió zero, per sobre el que marquen les directius europees. Les primeres línies que s’electrificaran el 2021 seran l’H16, que ja compta amb cotxes elèctrics articulats en un 32%; l’H12 i l’V15. Al 2030, TMB espera tenir més de la meitat de la fota de propulsió elèctrica.

“Europa requereix plans i accions concretes, TMB ha assumit el repte de la descarbonització i el posarà en pràctica”, ha assegurat la presidenta de TMB, Rosa Alarcón. D’altra banda, la companyia treballa en un projecte en un projecte innovador d’aprofitament d’energia elèctrica de la xarxa de metro per al subministrament a autobusos amb estalvis de fins al 30%.D’altra banda, TMB ha iniciat l’adopció de la pila d’hidrogen, també d’emissió zero, amb la contractació de 8 unitats estàndards i l’adjudicació del subministrament d’hidrogen verd a través d’una planta que es construirà l’any vinent al polígon de la Zona Franca i que serà la primera per a ús públic a l’Estat.A més, també s’adoptarà el biogàs -energia verda que TMB està impulsant amb la seva participació en projectes de recerca com el LIFE Nimbus- per convertir fangs de depuradora en combustible. Mentrestant, des del 2019 tots els nous autobusos de gas que s’adquireixen són híbrids, amb un important estalvi de consums i emissions. La jornada, sota el títol ‘L’aposta de TMB per les energies verdes,’, ha comptat amb la participació de la presidenta de la companyia, Rosa Alarcón; el conseller delegat, Gerardo Lertxundi; la vicepresidenta quarta del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera: i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, entre d’altres.