Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

El 10% dels clústers de tota Europa amb el màxim certificat d’excel·lència són catalans

ACN Barcelona.-El 10% dels clústers de tota Europa amb el màxim certificat d’excel·lència són catalans, segons ha destacat la conselleria d’Empresa en un comunicat aquest divendres. Els clústers catalans Packaging, […]

Avatar
Agències 16/10/2020

ACN Barcelona.-El 10% dels clústers de tota Europa amb el màxim certificat d’excel·lència són catalans, segons ha destacat la conselleria d’Empresa en un comunicat aquest divendres. Els clústers catalans Packaging, MODACC, Catalan Water Partnership, Beauty Cluster Barcelona i secpho han rebut el certificat Gold Label del Secretariat Europeu per l’Anàlisi de Clústers (ESCA, en les sigles en anglès). L’any 2012, el FEMAC també va accedir al guardó, que es considera un dels més prestigiosos del món per aquest tipus d’organitzacions. Catalunya només és superada per Alemanya, Dinamarca i Noruega en nombre de clústers amb Gold Label. Segons el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, es tracta “d’unes xifres excel·lents”.

En un acte telemàtic aquest divendres de reconeixement als clústers catalans, Tremosa ha destacat que tenir aquest tipus d’organismes “és molt important perquè quan se superi la pandèmia les oportunitats tornaran molt ràpidament i cal estar preparats i ben posicionats”. Tremosa ha dit que Catalunya “ha fet en 10 anys un salt molt gran multiplicant gairebé per tres el nombre de multinacionals estrangeres”. “L’economia catalana s’ha obert i s’ha internacionalitzat al voltant d’aquestes multinacionals, i això permet a les pimes del nostre país col·laborar amb grans empreses i fer un salt a tots els nivells”, ha afegit. Per rebre l’acreditació Gold Label s’analitzen 30 indicadors dels clústers relacionats amb el finançament, la governança, l’estratègia, la composició (que a l’organització hi hagi presència de multinacionals, pimes, startups, universitats o centres tecnològics) o la qualificació de l’equip que el gestiona. El certificat permet als clústers augmentar la seva visibilitat i posicionament internacional, així com l’accés a nous punts de trobada amb altres clústers punters europeus per fer projectes conjunts.L’acreditació Gold Label l’entrega el Secretariat Europeu per l’Anàlisi dels Clústers, amb seu a Berlín, i que va néixer a través d’una iniciativa de la Comissió Europea.