Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Eines Pimec acusa la patronal d’afavorir la candidatura d’Antonio Cañete i no descarta emprendre accions legals

ACN Barcelona.-Eines Pimec ha acusat la patronal d’afavorir la candidatura de l’actual secretari general de Pimec, Antonio Cañete, de cara a les eleccions que se celebraran el pròxim 23 de […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Barcelona.-Eines Pimec ha acusat la patronal d’afavorir la candidatura de l’actual secretari general de Pimec, Antonio Cañete, de cara a les eleccions que se celebraran el pròxim 23 de febrer. El líder de la candidatura, Pere Barrios, ha assegurat que hi ha socis de la patronal que “ja fa dies que han votat a la candidatura oficialista” i no descarta emprendre accions legals per impugnar les eleccions. Barrios ha fet aquestes declaracions davant la seu de Pimec, on aquest dijous ha presentat al voltant de 200 avals –el doble dels que eren necessaris- per optar a la presidència de la patronal i no ha descartat presentar-ne “alguns més” aquest mateix divendres. “Hem hagut de córrer molt, però la primera barrera està superada”, ha comentat.

“No podem dir noms […], però tenim proves documentals que Pimec està treballant des de fa dies per afavorir la candidatura oficialista”, ha denunciat Barrios. En aquest sentit, el candidat d’Eines Pimec també ha remarcat que la seva candidatura s’està trobant amb “molts problemes” per presentar-se als comicis. “Hi ha molts dubtes que no se’ns estan aclarint, però també s’entén per la falta de pràctica”, ha comentat, tot recordant que l’actual president de la patronal, Josep González, ha sumat més de 30 anys de forma ininterrompuda al capdavant de la institució. Davant aquesta situació, Barrios ha apel·lat a la “consciència” i a “l’ètica democràtica” dels socis perquè escoltin les seves propostes abans d’emetre el seu vot.Durant la seva compareixença davant els mitjans, Barrios també ha aprofitat per llençar missatges en clau electoral, defensant que Pimec s’ha de convertir en una institució “que representi el teixit industrial català” i que tingui “força per negociar amb sindicats i administració”. “Fins ara hi ha hagut un tarannà massa tranquil i no s’ha plantat cara quan convenia”, ha defensat. “Sempre s’ha evitat la confrontació amb l’administració i s’ha procurat més pel negoci de la patronal que no per l’interès dels empresaris”, ha afegit.Per altra banda, Barrios ha assegurat que, en cas que guanyi les eleccions, eliminarà el sou que percep el president de la patronal, una mesura que es va aprovar en l’assemblea celebrada el passat juliol. Barrios, que ha apuntat que aquest salari és superior als 100.000 euros anuals, ha defensat que el càrrec de president d’una patronal “no pot ser una posició que estigui remunerada”.Pimec, pendent de l’efecte CambraPreguntat per si a les eleccions de Pimec pot donar-se una situació semblant a la que va succeir a la Cambra de Comerç de Barcelona –on la candidatura Eines de País es va imposar amb molta diferència respecte a la resta-, Barrios ha comentat que la candidatura de Cañete ja ho té en compte. “Estic segur que en una altra situació se’n riurien de nosaltres, però ara no ho fan perquè estan avisats pel que va passar a la Cambra”, ha dit. “Nosaltres, com a empresaris independentistes, tenim un suport, i l’efecte Cambra els ha posat sobre avís”, ha conclòs.