Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Efectius de l’exèrcit arriben a Montblanc per reconstruir un pont arrasat per la riuada

ACN Montblanc.-Efectius de l’exèrcit espanyol construiran aquesta setmana a Montblanc una infraestructura provisional per recuperar el pont de la Font de Bolovi, que va quedar arrasat per la riuada del […]

Avatar
Agències 05/04/2020

ACN Montblanc.-Efectius de l’exèrcit espanyol construiran aquesta setmana a Montblanc una infraestructura provisional per recuperar el pont de la Font de Bolovi, que va quedar arrasat per la riuada del 22 d’octubre passat. Malgrat que el gruix dels efectius militars no s’instal·larà a la vila fins d’aquí a dos dies, els primers soldats han arribat aquest diumenge procedents de Saragossa per descarregar el material, segons ha avançat Tac12 i ha confirmat a l’ACN l’alcalde, Josep Andreu. L’actuació de l’exèrcit en aquest pont, que és de titularitat municipal, respon a una petició del propi alcalde davant el retard en l’aprovació dels ajuts per fer front als danys de la riuada.

L’esfondrament del pont de la Font de Bolovi va deixar gairebé incomunicada l’empresa Crusvi, que es dedica a la incubació d’ous. Des d’aleshores els camions han de circular per un camí per poder accedir a les instal·lacions i distribuir els productes, i en els darrers mesos, segons l’alcalde, s’han registrat tres accidents.Per aquest motiu, mig centenar de soldats s’instal·laran a la finca de l’empresa -per preservar les mesures de seguretat del confinament- i començaran a construir un pont provisional per permetre el pas de vehicle. Segons Andreu, el pont, de tipus ‘bailey’, podria estar acabat en dos o tres dies. Tot i això, se n’haurà de construir un de definitiu. Andreu s’ha tornat a queixar del retard del govern espanyol en l’aprovació dels ajuts pels aiguats perquè això no els permet engegar els tràmits administratius per reparar els desperfectes. “El pont de la Font de Bolovi és la punta de l’iceberg. Tenim pendents les comunitats de regants, el pont Vell, el del Molí del Pas i, a la resta de la comarca, els ponts de Vimbodí i de l’Espluga. Crec que el govern d’Espanya ens ha tractat com una colònia”, ha dit Andreu.