Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Edullesa incrementa en un 298% el seu resultat d’explotació des del gener per l’entrada en vigor del Brexit

ACN Lleida.-El punt duaner de Lleida Edullesa ha incrementant en un 298% el seu resultat d’explotació en el primer trimestre de l’any per l’entada en vigor del Brexit. Així, de […]

Avatar
Agències 23/04/2021

ACN Lleida.-El punt duaner de Lleida Edullesa ha incrementant en un 298% el seu resultat d’explotació en el primer trimestre de l’any per l’entada en vigor del Brexit. Així, de les 4.230 operacions d’exportació de diferents productes que s’han tramitat en aquests primers mesos de 2021, 4.082, és a dir el 96%, han tingut com a destinació el Regne Unit, segons ha pogut constatar el Consell d’Administració celebrat aquesta setmana. De la resta d’exportacions, 39 han estat a Israel, 17 a la Índia, 11 a Costa de Marfil, 11 a Aràbia Saudí, 8 al Senegal, 8 a Martinica, 6 a la illa de Guadalupe, 6 a Geòrgia i 5 al Sudan. Per fer front a aquest increment, que suposa tramitar entre 35 i 39 exportacions al dia, Edullesa ha ampliat personal, serveis i horaris.

Per fer front a la sortida del Regne Unit dels països comunitaris, el punt duaner ha ampliat la seva plantilla amb 3 contractacions més i els seus serveis, oferint a les empreses usuàries un horari ampliat de les 6.00 a les 20.00 hores tots els dies de la setmana, festius inclosos. Edullesa ofereix servei a qualsevol productor de l’Estat que necessiti exportar a tercers països i, especialment, a les empreses de transport amb base a Lleida. Els productes gestionats des d’aquest punt duaner acostumen a sortir per carretera cap al Regne Unit o els ports de Barcelona, Tarragona i València per a les altres destinacions internacionals.Edullesa està participada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, Afrucat i la Cambra de Comerç de Lleida, i la seva funció és efectuar gestions duaneres d’importació i exportació per a qualsevol tipus de productes industrials i agroalimentaris.Especialitzat en productes agroalimentaris, Edullesa ja preveu l’ampliació dels seus serveis amb motiu de la campanya fructícola d’aquest estiu.