Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Educació veu amb bons ulls que els alumnes aranesos facin les proves de selectivitat a l’Aran

ACN Vielha.-El Conselh Generau d’Aran ha demanat als Serveis Territorials d’Educació a Lleida que els alumnes aranesos puguin fer les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a l’Aran per evitar […]

Avatar
Agències 18/05/2020

ACN Vielha.-El Conselh Generau d’Aran ha demanat als Serveis Territorials d’Educació a Lleida que els alumnes aranesos puguin fer les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a l’Aran per evitar desplaçaments de l’alumnat a Lleida i la despesa econòmica que això suposa per a les seves famílies. Segons ha comunicat el Govern aranès, el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega, ha vist amb bons ulls aquesta petició i s’ha compromès a fer-la arribar a la Secretaria d’Universitats i Recerca. Vega ha manifestat que la petició li sembla “justa” per la distància que separa la Val d’Aran de Lleida, en un moment d’emergència sanitària. A més, ha destacat que l’Aran “és un territori amb autogovern i llengua, identitat i cultura pròpies”.

El síndic d’Aran, Francés Boya, ha celebrat la predisposició d’Educació i ha afirmat que “s’està treballant perquè els joves puguin realitzar les PAU a l’Institut d’Aran per a evitar els màxims riscos possibles”, tenint en compte la crisi sanitària i social provocada pel coronavirus.