Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Educació repartirà 22.000 dispositius amb connectivitat que els alumnes rebran a partir de dilluns vinent

ACN Barcelona.-El Departament d’Educació comença aquesta setmana el procés de repartiment de 22.000 dispositius amb connectivitat a alumnes que no en tenen i que començaran a rebre a partir de […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-El Departament d’Educació comença aquesta setmana el procés de repartiment de 22.000 dispositius amb connectivitat a alumnes que no en tenen i que començaran a rebre a partir de dilluns vinent. Es tracta d’unes “mesures inicials” per poder seguir el curs escolar a distància que inclouen l’entrega dels dispositius amb connectivitat d’entre els 100.000 disponibles als centres públics, 1.000 tauletes facilitades per la Fundació Telefònica en col·laboració amb la Caixa, 20.000 línies de connectivitat del Departament i 2.000 més per a batxillerat i FP del Ministeri d’Educació. La previsió és ampliar aquest numero inicial amb aportacions d’ajuntaments, consells comarcals i entitats i llavors, Educació valorarà la necessitat d’una segona onada.

La conselleria ha assegurat que la prioritat és “garantir en l’alumnat de centres educatius de més complexitat un seguit de mesures que facilitin les oportunitats d’aprenentatge” perquè puguin seguir el tercer trimestre des de casa ja que els centres continuen tancats pel coronavirus. Per això, va fer arribar un qüestionari a 3.100 centres educatius de Catalunya, públics i concertats, 3.055 dels quals van respondre. El resultat va donar que a l’entorn d’unes 55.000 famílies no tenien dispositius o no disposaven de connectivitat per seguir el curs escolar a distància. A partir d’aquest moment, es prioritza l’alumnat que cursa estudis de sisè de primària, quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius, en tractar-se de cursos on es canvia d’etapa educativa i on, en els tres darrers casos, s’atorga el títol acreditatiu a l’alumne. I és a aquests alumnes a qui es farà arribar aquests dispositius. Aquesta setmana, els centres educatius comunicaran als alumnes que rebran el kit de connectivitat al domicili segons les necessitats informades. Per fer arribar els paquets, prèviament s’obrirà el centre per tal que treballadors de Telefònica puguin recollir els dispositius que s’entregaran. Posteriorment, els tècnics els reconfiguraran, s’embalaran de forma personalitzada i es transportaran a casa dels alumnes. Els paquets amb dades o amb els dispositius electrònics són un préstec pel període de confinament, i s’hauran de retornar al centre el primer dia que es torni a les classes presencials. Pel que fa a les dades, cada línia disposarà de 40 GB de capacitat.