Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Educació recomana que els deures no siguin excessius i que no substitueixin el que no dona temps a tractar a classe

ACN Barcelona.-El Departament d’Educació recomana que els deures no siguin excessius, que no incloguin tasques repetitives i que no substitueixin allò que els mestres tenen en el seu programa però […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-El Departament d’Educació recomana que els deures no siguin excessius, que no incloguin tasques repetitives i que no substitueixin allò que els mestres tenen en el seu programa però que no tenen temps de tractar a classe. Aquesta és una de les orientacions dels documents per a l’organització i la gestió de centres per al curs 2019-2020, que constata que els deures han de contribuir al desenvolupament de l’autonomia personal pel que fa referència a la gestió del temps, l’autoregulació i la presa de decisions. A més, els centres de titularitat pública hauran de publicar en la seva pàgina web les aportacions voluntàries de les famílies a partir del curs que ve, quantitats acordades pel consell escolar per a material escolar i activitats complementàries, com ara excursions o sortides escolars.

Els documents inclouen altres novetats. El proper curs es posarà en marxa un pla per impulsar la competència oral dels alumnes en totes les llengües curriculars a l’ESO, a infantil i a primària. D’altra banda, es crea la doble titulació de batxillerat i cicle formatiu de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny i el d’esports, que es cursarà en tres anys i permetrà obtenir els dos títols. També s’incorpora el nou títol de cicle formatiu de grua superior en Tècniques de Direcció Coral. A més, s’oferiran eines per a la prevenció de la violència masclista i es treballarà per avançar en la promoció de la igualtat de gènere a primària i secundària. Pel que fa al personal docent, els documents concreten quines són les tasques dels professors de suport intensiu a l’audició i llenguatge per a l’alumnat.