Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Educació puja tretze cèntims el preu màxim del menjador escolar a partir del curs vinent

ACN Barcelona.-El Departament d’Educació ha elevat tretze cèntims, de 6,20a 6,33 euros, el preu màxim del menjador escolar a partir del curs vinent. La conselleria argumenta la pujada del preu […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-El Departament d’Educació ha elevat tretze cèntims, de 6,20a 6,33 euros, el preu màxim del menjador escolar a partir del curs vinent. La conselleria argumenta la pujada del preu per una millora de la ràtio d’alumnes per monitor, que baixa de 18 a 15 alumnes a infantil i de 30 a 25 a primària. En el cas de la secundària, on fins ara no hi havia ràtio, serà de 30 nens per a cada monitor. L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) ha celebrat l’actualizació del preu, tot i considerar que no és “el necessari”, perquè el consideren “el primer pas per actualitzar un preu que es mantenia congelat des de feia tretze anys”.

Fonts d’Educació remarquen que aquesta és la primera vegada que la resolució publica la ràtio en el servei de menjador, ja que fins ara només es tenia en compte sense que es publiqués. A més de la baixada de ràtio d’alumnes per monitor, l’augment de tretze cèntims també es deu a l’IPC corresponent d’altres conceptes.L’Acellec també ha valorat positivament el moment en què s’ha publicat la resolució, ja que “incidirà en els nous contractes de licitació que les administracions convoquen habitualment a la primavera”. També considera que el nou preu i les noves ràtios faran “més clars i accessibles els concursos públics per part de les empreses”.L’associació, que havia traslladat les seves “demandes històriques” a la justícia administrativa, considera que l’augment permetrà assumir els increments de sou del 2,5% aprovats l’any passat en el marc del conveni de lleure educatiu i sociocultural. A més, ho veuen com “un primer pas perquè les empreses afrontin la tornada a la normalitat del proper curs amb majors garanties”.