Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Educació permetrà reduir les hores de pràctiques d’FP, fer-les a distància o substituir-les per altres activitats

ACN Barcelona.-El Departament d’Educació publicarà aquest dimarts una resolució amb mesures per solucionar els problemes per fer pràctiques d’FP en l’actual situació, segons ha explicat el director general d’FP, Joan […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-El Departament d’Educació publicarà aquest dimarts una resolució amb mesures per solucionar els problemes per fer pràctiques d’FP en l’actual situació, segons ha explicat el director general d’FP, Joan Lluís Espinós, a TV3. La resolució contempla quatre mesures, la primera de les quals és reduir d’un a mig any d’activitat laboral acreditada per aconseguir l’exempció de les pràctiques. La segona és la reducció “excepcional” de 400 a 220 hores de pràctiques i la tercera la possibilitat que aquestes pràctiques es facin de manera virtual si l’empresa on es fan té implantat el teletreball. Per últim, es podran substituir les pràctiques per “altres activitats equivalents” que es podran desenvolupar a través dels propis centres.

Espinós ha explicat que hi ha al voltant d’uns 20.000 estudiants d’FP que han de fer pràctiques però no ha concretat quan es veurien afectats per la impossibilitat de fer-les en l’actual situació. Ha afegit que les pràctiques acostumen a començar en el segon trimestre del segon curs i que actualment els centres es troben en vies de planificació d’aquestes activitats. Està previst que la resolució amb les noves mesures es publiqui avui i que també la rebin tots els centres afectats.