Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Educació mostra “rebuig absolut” als presumptes abusos de Castellar i treballa en un pla per aprendre a detectar casos

ACN Barcelona.-La directora general de Currículum i Personalització del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Maite Aymerich, ha mostrat el “rebuig absolut” de la conselleria als presumptes abusos sexuals comesos per […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Barcelona.-La directora general de Currículum i Personalització del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Maite Aymerich, ha mostrat el “rebuig absolut” de la conselleria als presumptes abusos sexuals comesos per un professor d’educació física en una escola de Castellar del Vallès. En declaracions a l’ACN Aymerich ha lamentat uns fet que “vulneren els drets fonamentals” i atempten la llibertat de persones “que en aquest cas estan en una situació de formació”. També ha considerat “molt greu” que el presumpte autor dels fets sigui algú que “té l’encàrrec social d’educar infants i joves”. A banda ha mostrat el seu malestar i el del Departament pel “silenci que durant tant de temps moltes persones han viscut”.

Segons ha explicat la directora general, el presumpte assetjador ha estat apartat de la relació amb l’alumnat i se li aplicarà “el procediment disciplinari que correspon”. A més, el Departament oferirà a les presumptes víctimes i les seves famílies l’acompanyament professional que té a disposició.Aymerich ha afegit que el Departament té un “compromís ferm” amb combatre “totes les violències que es puguin donar als centres escolars”. S’ha mostrat convençuda, en aquest sentit, que la millor manera de tenir escoles segures no és “pensar que no passarà res”, sinó poder dir a l’alumnat que quan algú es trobi en aquesta situació el centre respondrà de manera adequada. “Que no hi haurà cap centre que miri cap a una altra banda ni que animi la víctima a no fer res, justament el contrari”.En aquest sentit ha explicat que s’està treballant en un pla de formació, també des del currículum, per fer una educació afectivo-sexual que permeti les possibles víctimes “identificar allò que és i allò que no és”. És molt important, ha dit, saber “què és un bon tracte”, de tal manera que quan es trenca “és més fàcil” identificar-ho.“Ben aviat”, ha dit, el Departament podrà presentar un pla de les escoles lliures de violència que “ha de dotar-nos dels mecanismes necessaris per ser capaços de donar resposta adequada a allò que malauradament passa o pot passar”.Es tracta, sobretot, ha dit, “que la canalla no calli” i que els adults “ens posem les ulleres per veure allò que passa”.