Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Educació justifica l’augment del preu del menjador i demana a l’AFFAC rectificar informacions “falses” sobre les beques

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament d’Educació ha justificat aquest dimarts l’augment del preu màxim del menjador de 6,54 euros a 6,91 per l’increment de preus “generalitzat i d’abast mundial” i per garantir que el servei es presti en les millors condicions, amb un increment retributiu també del 2% per al monitoratge. Alhora, ha reivindicat que s’ha duplicat la inversió en beques menjador en cinc cursos, tot recordant que es tracta d’una partida viva. El departament ha convidat l’AFFAC a rectificar informacions “falses” sobre aquesta qüestió, després que l’entitat alertés que hi hauria una reducció del 15% en la inversió de beques menjador el proper curs.

L’AFFAC ha advertit en un comunicat que el servei de menjador escolar als centres públics es troba en “una situació límit” per l’increment del preu dels menús per al curs vinent i la disminució d’ajudes del departament d’Educació. Ha denunciat que el cost dels àpats per a les famílies augmentarà per segon any consecutiu, mentre que la inversió en beques menjador serà un 15% inferior, ha dit. Per il·lustrar-ho, ha fet referència a resolucions del Consorci d’Educació de Barcelona però d’aquest i del curs passat. També ha assegurat que alguns consells comarcals han pressionat les AFA per impedir que gestionin el servei “amb la permissivitat del departament”.

Publicitat

Segons han apuntat fonts d’Educació, però, “no incrementar el preu podria comportar automàticament una pèrdua de qualitat del servei, per inviabilitat econòmica”. El departament ha remarcat que cal assegurar la qualitat alimentària i vetllar per la qualitat educativa del lleure de migdia, mantenint les ràtios alumnes/monitor i el personal qualificat. “El preu màxim ha de recollir el cost real del servei (que inclou l’àpat i el monitoratge)”, ha continuat.

En aquest sentit, ha advertit que l’administració “no pot afavorir la precarització d’un sector laboral com el monitoratge”, i per això el conveni reflecteix un increment retributiu del 2% aquest 2023, un altre aspecte que impacta en el preu màxim. De tota manera, ha recordat que el que s’ha fixat un topall màxim de preu, però les empreses prestadores del servei i l’entitat contractant sempre poden pactar un preu inferior.

Pel que fa a les beques menjador, Educació ha subratllat que es tracta d’una partida pressupostària oberta per cobrir necessitats sobrevingudes de totes les famílies que ho puguin necessitar, ja que es concedeixen tantes beques menjador com es presentin complint els criteris.

El departament lamenta les informacions “falses” de l’AFFAC i convida a rectificar-les quan afirma que “la inversió del Departament d’Educació en beques menjador serà un 15% inferior a la del curs passat”. “Enllaça a documents incorrectes que indueixen a l’error als mitjans de comunicació i a la ciutadania”, es queixa Educació, que ha assenyalat que ha concedit aquest curs un 5% més de beques menjador que l’any anterior, ampliant també la inversió en un percentatge similar. El departament ha reivindicat que ha duplicat la inversió en aquest capítol en cinc cursos, augmentant el percentatge de cobertura de les beques parcials del 50% del cost del servei al 70%.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió