Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Educació i Salut obren la porta a retirar la mascareta a primària en l’inici de curs segons evolucioni la pandèmia

ACN Barcelona.-El protocol enviat aquest dijous als centres escolars per organitzar el curs vinent obre la porta a retirar la mascareta a primària segons la situació epidemiològica. El text, al […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-El protocol enviat aquest dijous als centres escolars per organitzar el curs vinent obre la porta a retirar la mascareta a primària segons la situació epidemiològica. El text, al que ha tingut accés l’ACN, estableix que de 1r a 6è la indicació de dur la mascareta “es valorarà segons context i normativa”. “Tenint en compte les previsions i l’experiència publicada en altres països, tot fa pensar que seria el primer col·lectiu dins de l’escola sobre qui podríem relaxar la mesura”, ha afirmat el secretari general de Salut, Marc Ramentol. Ha afegit que això es podria fer ja al setembre. En canvi, es manté la mascareta obligatòria a partir de secundària i per al personal. També es mantenen els grups bombolla però es podrien combinar al pati.

(Aquesta notícia actualitza l’anterior sobre el mateix tema amb informació concreta sobre què diu el protocol sobre les mascaretes)Ramentol ha explicat que l’experiència d’aquest curs demostra que s’han produït menys casos i hi ha hagut menys transmissibilitat a primària. A més, ha apuntat que sí ha tingut un impacte en la docència i en els alumnes. Per això, el document “s’obre a la possibilitat que no siguin necessàries en la represa del curs al setembre”, segons ha explicat Ramentol i ja va avançar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en una entrevista a l’ACN, fa unes setmanes.El document afirma que en funció de la immunitat assolida amb la vacunació, el context epidemiològic i la normativa vigent, l’ús de la mascareta és “susceptible” de patir variacions de cara al nou curs escolar. Ara per ara el text recull que no està indicada en el primer cicle d’infantil, que no és obligatòria en el segon cicle, que es valorarà segon el context i la normativa a primària i que és obligatòria a partir d’ESO i per al personal docent i no docent. D’altra banda, manté l’organització dels centres en grups bombolla perquè és una fórmula que ha donat “molta seguretat a l’hora de garantir la traçabilitat”. Tot i això, s’obre la possibilitat que en espais a l’aire lliure, com els patis, es puguin combinar més d’un grup. “Sempre els mateixos, no cada dia un de diferent i sempre amb les màximes mesures de protecció”, ha matisat Ramentol.D’altra banda, es fa molt èmfasi en la importància de la ventilació a les aules.El protocol és resultat del treball tècnic que estan duent a terme els departaments d’Educació i Salut. Ramentol ha insistit que el document enviat aquest dijous està “sotmès a l’evolució de la pandèmia i de la cobertura vacunal” fins a l’inici de curs.