Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Educació i la Paeria de Balaguer acorden obrir la matrícula de P3 del col·legi Àngel Guimerà per al curs que ve

ACN Balaguer.-El Departament d’Educació i la Paeria de Balaguer han decidit obrir l’oferta per a la inscripció a P3 de l’escola Àngel Guimerà de la capital de la Noguera per […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Balaguer.-El Departament d’Educació i la Paeria de Balaguer han decidit obrir l’oferta per a la inscripció a P3 de l’escola Àngel Guimerà de la capital de la Noguera per al curs 2020-2021 per tal de poder treballar per un consens ampli amb tots els agents implicats, fet que dificulta el context actual de confinament i d’estat d’alarma per la covid-19. D’aquesta manera, s’ha donat un any de marge, tal com s’havia sol·licitat des de diversos col·lectius, amb la voluntat que aquest serveixi per assolir un gran acord de ciutat que solucioni la problemàtica de la segregació escolar i millori el nivell educatiu. Cal recordar que la plataforma Salvem l’Àngel Guimerà va presentar el 9 de març passat 1.152 signatures en contra el tancament de l’escola.

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que la decisió d’obrir la matrícula de P3 del col·legi Àngel Guimerà per al curs vinent estava ja estava presa abans de la crisi sanitària del coronavirus, tot i que a causa de les mesures de confinament derivades de l’estat d’alarma no s’havia pogut comunicar “personalment”. En aquest sentit, ha assegurat que la voluntat que té el consistori és la de fer una “refundació” posterior del centre i que la prioritat sempre ha estat la millora de la qualitat de l’educació a la ciutat, especialment la dels alumnes d’aquesta escola.La voluntat d’arribar a un consens sobre el futur del centre educatiu arriba després que, el 9 de març de passat, la plataforma Salvem l’Àngel Guimerà lliurés a la Paeria de Balaguer les 1.152 signatures que havia recollit contra el tancament de l’escola. Des d’aquesta organització també van criticar que no havien pogut reunir-se ni amb l’ajuntament ni el departament, als quals demanaven que s’estudiessin alternatives que no passessin per clausurar aquest col·legi. En aquell moment, totes dues institucions van assegurar que la decisió no era ferma i que abans de tirar-la endavant voien escoltar i tenir en compte els diferents agents implicats.