Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Educació demanarà “responsabilitats” a l’escola Boix de Badalona si tanca i emprendrà les accions jurídiques “oportunes”

ACN Barcelona.-El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha anunciat el Departament demanarà “responsabilitats” a l’escola concertada Boix de Badalona si tanca. En una entrevista a l’ACN, el conseller ha explicat […]

Avatar
Agències 28/07/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha anunciat el Departament demanarà “responsabilitats” a l’escola concertada Boix de Badalona si tanca. En una entrevista a l’ACN, el conseller ha explicat que existeix un concert amb l’escola per tota la primària i els quatre cursos de secundària i ha valorat que el tancament suposaria trencar aquest contracte. Per això, ha afirmat que emprendran les accions jurídiques “oportunes” si es fa efectiu el tancament. Cambray ha recordat que el procés de preinscripció i matrícula ha finaltizat i per això ha titllat l’actuació del centre de “mala praxis” i mala planificació. Ha garantit però que totes les famílies afectades tindran plaça finançada amb fons públic en la seva zona educativa.

El Col·legi Boix de Badalona, un centre concertat del barri de Bufalà, va anunciar la setmana passada quee abaixa la persiana i ja no reprendria l’activitat amb el nou curs escolar al setembre. La decisió deixaria als llimbs 300 alumnes, que s’haurien de reubicar en altres escoles. El tancament també afectaria una vintena de professors. L’escola va explicar en una carta a les famílies que la manca d’alumnes que s’arrossega des de fa anys ha dut la Generalitat a retirar el concert de l’etapa d’Infantil. Sense aquests diners, asseguraven que el col·legi no és econòmicament viable.Educació ha insistit però que el centre ha de complir amb el concert a primària i a secundària. Cambray ha assegurat que van saber de la voluntat del tancament la setmana passada i que, formalment, no han rebut per escrit l’inici del procés de tancament. “El que farem serà, com en qualsevol trencament de contracte, demanar les responsabilitats que facin falta al titular perquè no pot trencar aquest contracte quan ha fet tot el procés de preinscripció i matrícula”, ha declarat.