Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Educació assegura que “tots els centres que perden classificació de complexitat mantindran recursos de complexitat”

ACN Barcelona.-El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat aquest dimarts que “tots els centres que perden classificació de complexitat continuaran tenint recursos de complexitat”. En l’acte de presentació del nou […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat aquest dimarts que “tots els centres que perden classificació de complexitat continuaran tenint recursos de complexitat”. En l’acte de presentació del nou equip directiu del Departament d’Educació, el conseller ha reconegut que sí que alguns centres poden patir una pèrdua d’efectius. Per altra banda, ha anunciat la creació d’una nova direcció general “per escoltar l’alumnat”, tot i que encara no s’ha decidit qui estarà al capdavant. Gonzàlez-Cambray ha situat com a prioritats del Departament l’aposta per l’FP i avançar vers la gratuïtat de l’educació dels 0 als 3 anys. També ha dit que cal revisar el funcionament de la prova de selectivitat.

El conseller ha explicat que l’actualització de la classificació dels centres per complexitat s’ha fet per “adaptar” els recursos als centres. Ha detallat que hi ha 175 on la classificació de complexitat baixa i 214 on puja. “Tindrem més centres de complexitat que abans de la nova classificació i tindrem més recursos associats a la complexitat”, ha destacat. Gonzàlez-Cambray s’ha referit al malestar d’alguns centres que han convocat una manifestació per aquest dimarts a la tarda. “Tenint en compte que estem encara en pandèmia, hem decidit i aplicat que els centres de complexitat que baixin en aquesta classificació continuaran mantenint bona part dels recursos”. No obstant això, ha admès que “és molt possible” que “alguns” dels centres perdin recursos humans, tot i que ha ha insistit que han treballat perquè “aquesta pèrdua no existeixi o existeixi de forma molt més atenuada”.Atenció a l’Alumnat Durant la presentació del nou equip, del que ha destacat que té “expertesa tècnica i sobretot una clara visió pedagògica”, el conseller d’Educació ha anunciat que la nova estructura del Departament comptarà amb la creació de la direcció general d’Atenció a l’Alumnat. “Tot el que fem ha de tenir l’alumne com a objecte i subjecte, ha de tenir un impacte dins de l’aula i ha de ser útil”, ha destacat. El conseller també ha remarcat que durant aquesta nova etapa es farà “una aposta per la formació professional i per poder acabar la legislatura amb la gratuïtat de l’etapa 0-3”. Sobre la nova llei d’FP ha dit que no tenen l’articulat, però que la “música” és en la línia del que ja s’ha fet a Catalunya.En la mateixa línia del seu predecessor, Josep Bargalló, Gonzàlez-Cambray ha dit que “no pot ser que el batxillerat serveixi només per preparar un examen a final de segon de batxillerat, ha de tenir una visió més flexible, orientadora, adaptable a les necessitats formatives de l’alumnat”. Ha apuntat que ja n’ha parlat amb la nova consellera d’Universitats.Els sindicats es van aixecar de la mesa sectorial la setmana passada per rebutjar el Pla Pilot de Selecció de persones substitutes que Educació voldria implementar en considerar que permetria “escollir aleatòriament entre una llista”. El conseller ha dit que aquest pla de substitucions per més d’un mes és “molt ben rebut” pels centres per anar a buscar el substitut “sempre seguint l’ordre de la llista”.