Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Educació adjudica per 5,13 MEUR les obres d’ampliació i construcció de l’escola El Gegant del Rec de Salt

ACN Salt.-Educació ha adjudicat per 5,13 milions d’euros (MEUR) les obres d’ampliació i construcció de l’escola El Gegant del Rec de Salt (Gironès). Aquest centre, que va néixer el 2004, […]

Avatar
Agències 27/04/2021

ACN Salt.-Educació ha adjudicat per 5,13 milions d’euros (MEUR) les obres d’ampliació i construcció de l’escola El Gegant del Rec de Salt (Gironès). Aquest centre, que va néixer el 2004, ja té una part edificada –la que acull infantil- però totes les aules de primària estan en barracons. Feia anys que la Generalitat s’havia compromès a impulsar la construcció de l’edifici i eliminar els mòduls, però l’obra s’havia anat endarrerint. Fins i tot, ara fa vuit anys, els mateixos pares van intentar tirar endavant un projecte d’autoconstrucció. L’alcalde de Salt Jordi Viñas, destaca que l’adjudicació desbloqueja “una actuació reivindicada i necessària des de fa anys, que permetrà deixar de banda els barracons i que el centre pugui gaudir d’un edifici”.

L’escola El Gegant del Rec està situada al passatge de Joan Güell i Olivé, molt a prop del CAP de Salt. El centre va començar a acollir alumnes el setembre del 2004, però des d’aleshores sempre ha arrossegat una assignatura pendent: la construcció d’un edifici d’obra. La part d’infantil sí que disposa d’edifici, però tota la primària s’imparteix en barracons. La situació, fins i tot, va provocar que al 2013 les mateixes famílies intentessin tirar endavant un projecte d’autoconstrucció. El Departament, però, va acabar desestimant-lo dos anys després pel cost que comportaria.El desembre del 2016, la Generalitat va licitar el projecte de l’ampliació i construcció del nou edifici d’El Gegant del Rec. I l’octubre de l’any passat, l’empresa pública Infraestructures.cat va treure l’obra a concurs per 5,42 MEUR. Es preveu que, un cop comencin els treballs, el nou edifici sigui realitat en un termini de dos anys. A més de les aules d’educació primària, acollirà la part d’administració de l’escola, la biblioteca, els espais per a l’AMPA, un gimnàs amb vestidors, la cuina i el menjador. Tindrà una superfície d’uns 2.750 metres quadrats.Per 5,13 MEURAra, segons ha fet públic l’Ajuntament de Salt, Educació ha adjudicat l’obra de l’escola El Gegant del Rec per 5.132.892 euros. El consistori subratlla que eliminar els barracons del centre és, precisament, un dels objectius que recull la planificació municipal en equipaments educatius (com també ho és que es construeixi un nou centre d’educació secundària en uns terrenys a tocar del parc Monar).L’alcalde, Jordi Viñas, subratlla que amb aquest nou pas “es dona resposta a una reivindicació molt necessària, que permetrà deixar de banda els barracons i que la comunitat educativa del centre pugui gaudir d’un edifici de construcció”. Per la seva banda, el regidor d’Educació, Fermí Cunill, subratlla que el consistori fa anys que treballa amb el Departament perquè l’obra sigui una realitat i “aconseguir definitivament la construcció d’El Gegant del Rec”.