Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

eDreams guanya 9,5 MEUR el darrer exercici, un 52% menys

ACN Barcelona.-eDreams Odigeo va tancar l’exercici fiscal del 2019 amb un benefici net de 9,5 MEUR, un 52% menys que en l’exercici del 2018. La companyia va tancar exercici el […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-eDreams Odigeo va tancar l’exercici fiscal del 2019 amb un benefici net de 9,5 MEUR, un 52% menys que en l’exercici del 2018. La companyia va tancar exercici el 31 de març d’enguany, amb un guany de 18,9 MEUR en el darrer trimestre de l’any fiscal. eDreams ha destacat que ha obtingut uns resultats “sòlids” després de superar les seves previsions en marge sobre ingressos un 5% fins als 533 MEUR. El CEO d’eDreams Odigeo, Dana Dunne, ha destacat que per quart any consecutiu la companyia “ha registrat un rendiment fort obtenint un conjunt de resultats sòlids” i ha apuntat que s’han desenvolupat amb èxit iniciatives “que garantiran un creixement sostenible a llarg termini”.

eDreams ha destacat l’estratègia de diversificació de l’oferta com a principal fonts d’ingressos, amb un increment del 32% el 2019. Aquests ingressos han superat els fins ara clàssics, que provenien de la intermediació en la venda de vols, i ja suposen la major fonts d’ingressos per al grup. Paral·lelament la intermediació en la compra de vols ha baixat del 45% dels ingressos el 2018 al 37% el 2019. Per al 2020, l’empresa es marca com a prioritat “passar d’un model basat en les transaccions a un centrat en les subscripcions e interactuar amb els clients en tota la seva experiència de viatge”, així com ampliar l’oferta a través de dispositius mòbils. Se centrarà també en desenvolupar encara més la seva estratègia de diversificació per tal de satisfer les necessitats dels viatgers en totes les etapes del viatge i continuarà invertint en la fase postvenda. A més, continuarà millorant el programa de subscripció i l’oferirà en noves àrees geogràfiques. En xifres, eDreams preveu que l’exercici 2020 sigui millor que el 2019, amb un increment de reserves d’entre el 4 i el 7%, un increment del marge sobre ingressos també d’entre el 4 i el 7% i un EBITDA ajustat entre els 130 i els 134 MEUR. La previsió és que durant el primer trimestre el creixement sigui d’un sol dígit en el marge sobre ingressos però que a partir del segon trimestre augmentin les reserves, el marge sobre ingressos i l’EBITDA ajustat.