Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

ECOM demana la participació de persones amb discapacitat en la taula creada per revisar el model de residències

ACN Barcelona.-ECOM ha demanat aquest dimarts la participació de persones amb discapacitat física, a través de les entitats que les representen, en la taula creada per revisar el model de […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-ECOM ha demanat aquest dimarts la participació de persones amb discapacitat física, a través de les entitats que les representen, en la taula creada per revisar el model de residències. Les entitats que integren la federació han mostrat la seva preocupació per una presència majoritària d’experts en geriatria en aquesta taula, i tem que el model que en pugui sortir pot no respondre a les necessitats específiques de les persones amb discapacitat física. Al seu parer, cal un canvi de model urgent, i més després dels efectes que ha tingut la pandèmia.

Després del que ha passat amb la covid-19, les entitats alerten que és “imprescindible i urgent” reformular el model d’atenció a les persones amb discapacitat física i repensar els suports “perquè vagin en concordança amb els drets humans”. Cal prioritzar, diuen, l’assistència personal i la provisió de suports perquè cada persona pugui escollir com viure.