Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Ecologistes en Acció reclama restriccions permanents del trànsit per lluitar contra l’alta contaminació

ACN Barcelona.-Ecologistes en Acció ha reclamat aquest dilluns un cop més restriccions permanents del trànsit per lluitar contra l’alta contaminació. L’entitat alerta de nivells perillosos d’ozó i de partícules inferiors […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-Ecologistes en Acció ha reclamat aquest dilluns un cop més restriccions permanents del trànsit per lluitar contra l’alta contaminació. L’entitat alerta de nivells perillosos d’ozó i de partícules inferiors a 10 micres (PM10). De fet, la Generalitat ha declarat aquest dilluns episodi per alta contaminació per partícules PM10 a tot Catalunya i manté actiu l’avís preventiu per NO2 als 40 municipis de la zona de protecció especial (ZPE) de l’ambient atmosfèric. Ecologistes en Acció critica la “passivitat” de la Generalitat i dels municipis, i remarquen que les autoritats franceses, en canvi, sí que estan decretant restriccions al trànsit en les àrees metropolitanes de París, Estrasburg, Lió o Marsella.

La declaració d’un episodi per alta contaminació per partícules no comporta restriccions de trànsit, però el Govern sí que insta les activitats cimenteres a reduir les emissions, i els municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres. També es gestionarà la velocitat a les vies ràpides i es demana a la població que utilitzi el transport públic. Des del 24 de juny s’han registrat 31 superacions del valor límit diari de partícules en 15 punts de mesurament.L’ONG augura un previsible agreujament de la situació el cap de setmana per la persistència de les elevades temperatures i les emissions de l’operació sortida.