Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Echenique dóna a entendre que deixarà en breu la política

ACN Madrid.-El portaveu de Podem al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha donat a entendre aquest divendres que en breu deixarà la política per tornar a la seva professió com […]

Agències 11/06/2021

ACN Madrid.-El portaveu de Podem al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha donat a entendre aquest divendres que en breu deixarà la política per tornar a la seva professió com a científic. En una entrevista a Aragon Radio, ha apuntat que no és partidari “d’estar molt de temps en política” i ha destacat que a diferència d’altres partits, a Podem “nosaltres no venim a la política per fer una carrera professional”. Ha posat com a exemple Pablo Iglesias, que ha abandonat recentment les seves responsabilitats al partit. “Jo crec que això ha de ser una senyal d’identitat, també per a mi, i malgrat que encara no he adoptat la decisió crec que amb això estic donant prou pistes” i “no trigaré massa a tornar a la meva professió”.

Podem celebra aquest diumenge la IV Assemblea Ciutadana on previsiblement es formalitzarà el relleu de Pablo Iglesias per la nova secretària general del partit, Ione Belarra. Echenique forma part de la llista continuista de Belarra, juntament a Irene Montero, Jaume Asens, Rafa Mayoral, Noelia Vera, Nacho Álvarez, Juanma del Olmo i Isa Serra. Els 139.000 inscrits de la formació tenen a la seva disposició dues llistes més. Una liderada pel crític Fernando Barrero, i l’altra pel regidor de San Lorenzo del Escorial Esteban Tettamanti. No està previst que Pablo Iglesias participi al tancament de l’Assemblea.