Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Dues empreses catalanes reben finançament de la UE per desenvolupar projectes d’innovació

ACN Brussel·les.-Dues empreses catalanes rebran finançament de la Unió Europea per desenvolupar els seus projectes d’innovació. Es tracta de Followhealt, que ha desenvolupat una plataforma impulsada amb intel·ligència artificial per […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Brussel·les.-Dues empreses catalanes rebran finançament de la Unió Europea per desenvolupar els seus projectes d’innovació. Es tracta de Followhealt, que ha desenvolupat una plataforma impulsada amb intel·ligència artificial per al monitoratge de pacients crònics, i Roka Furadada, que ha desenvolupat un filtre solar que no és tòxic, té una acció duradora i és sostenible. Les dues empreses han estat escollides pel Consell Europeu d’Innovació de la Comissió Europea entre les 65 firmes seleccionades de 16 països que rebran 363 milions d’euros per finançar les seves innovacions. Aquesta és la primera tongada d’empreses que rebran finançament en el marc de l’Acceleradora del Consell Europeu d’Innovació (CEI), que ja és plenament operativa.

(Aquesta notícia substitueix la publicada a les 13.43 h que contenia un error de la font informant. El teletip original ja ha estat modificat)Cada empresa rebrà finançament mixt, que combina subvencions directes i inversions en capital social, de fins a 17 milions d’euros per desenvolupar i ampliar les seves innovacions en els àmbits de la salut, les tecnologies digitals, l’energia, la biotecnologia i la tecnologia espacial, entre d’altres.