Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

Dues detingudes per estafar en botigues de compravenda d’or de l’àrea metropolitana de Barcelona amb joies fraudulentes

|

- Publicitat -

ACN L’Hospitalet de Llobregat – Els Mossos d’Esquadra han detingut dues dones de 23 i 25 anys com a presumptes autores de dos delictes d’estafes a botigues de compravenda d’or de l’àrea metropolitana de Barcelona. Les detencions es van produir dijous i divendres passat a Cornellà de Llobregat i Gavà. La investigació es va iniciar quan els agents van tenir coneixement de diverses estafes en la mateixa àrea. En aquests fets dues dones, de forma individual, van empenyorar unes suposades joies per un valor de 4.375 i 1.910 euros, respectivament. Es tractava de joies d’or fraudulentes fabricades de manera que superaven les proves de control realitzades pels establiments. Aquests estaven ubicats a Castelldefels, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Rubí.

El mètode que utilitzaven per cometre l’estafa consistia en l’empenyorament de les joies atès que les proves que es realitzen són més superficials. D’aquesta manera, no es produeixen marques que les malmetin. Les joies tenien un xapat superficial d’or però el pes significatiu el donaven altres materials com el ferro o el coure.

Publicitat

Les víctimes no s’adonaven de l’estafa fins al moment que l’empenyorament finalitzava i les persones no tornaven a l’establiment per recuperar-les. Era llavors quan el personal de les joieries feien proves més invasives a les peces i enviaven aquestes peces a les foneries i s’adonaven de l’engany.

Les detingudes van quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resten a l’espera de la citació del jutge.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió