Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Duch: “El Parlament Europeu està enmig d’una batalla que també és entre els organismes judicials espanyols i els europeus”

ACN Brussel·les.-El portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, ha assegurat aquest dimecres que la cambra està “enmig d’una batalla que també és entre els organismes judicials espanyols i els europeus”. […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Brussel·les.-El portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, ha assegurat aquest dimecres que la cambra està “enmig d’una batalla que també és entre els organismes judicials espanyols i els europeus”. En una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3, Duch ha assenyalat que el Parlament Europeu no va “decidir res” sobre l’escó d’Oriol Junqueras. “Va ser inhabilitat i les autoritats espanyoles li van retirar l’acta”, ha subratllat el portaveu, que ha apuntat que la cambra es va limitar a “prendre nota” de la decisió de les autoritats espanyoles. En el cas de Clara Ponsatí, que serà eurodiputada pel Brexit, Duch ha dit que se l’haurà de reconèixer “si les condicions són les mateixes” que amb Carles Puigdemont i Toni Comín.

Sobre Ponsatí, Duch ha afirmat que els serveis jurídics encara tenen “dies” per donar-ne una opinió al president de l’Eurocambra, David Sassoli, perquè “prengui una decisió”. Pel que fa a la petició del Tribunal Suprem perquè el Parlament Europeu aixequi la immunitat a Puigdemont i Comín, Duch ha dit que “tots els suplicatoris són diferents” i que es tramiten més o menys ràpid segons la complexitat i l’organització que estableixi la comissió d’Afers Jurídics de l’Eurocambra. “El que no fa la comissió és jutjar. No ha d’entrar en el fons del tema. Només veure si es donen els requisits per aixecar o no la immunitat”, ha dit el portaveu del Parlament Europeu, que ha recordat que l’aixecament de la immunitat no significa que deixin de ser eurodiputats.