Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Drets Socials obre una línia d’ajuts al lloguer destinada a menors de 36 anys i amb una dotació de 29 MEUR

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament de Drets Socials ha obert una nova línia d’ajuts al lloguer destinada a menors de 36 anys i amb una dotació pressupostària de 29 milions d’euros, segons ha anunciat aquest divendres la titular del departament, Violant Cervera. Els ajuts podran arribar als 250 euros mensuals i s’hi podran acollir les persones titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’us d’un habitatge o habitació. A l’hora d’adjudicar els bons, es tindran en compte els ingressos del sol·licitant, les rendes del territori en què viu, així com els ingressos de la unitat de convivència. Precisament, Drets Socials ha posat en valor que, a diferència de la línia d’ajuts al lloguer de l’Estat, aquesta convocatòria no s’adjudica “per ordre d’arribada”.

La convocatòria, mitjançant la concurrència competitiva, adjudicarà uns ajuts que no seran lineals, com en el cas del bo jove de l’Estat. És a dir, l’import final podrà ser d’un mínim de 20 euros mensuals i d’un màxim de 250 euros, que s’adjudicaran en funció dels ingressos del sol·licitant, l’esforç econòmic que li suposi el pagament del lloguer, i els preus dels lloguers a cada territori.

Publicitat

Segons ha detallat el departament, l’import de la subvenció serà del 20% del preu del lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos, serà del 30% de l’import de la renda quan l’esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos ponderats, i serà del 40% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos ponderats.

El secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, ha destacat que la idea de l’ajut no lineal és reduir l’esforç que els joves destinen a l’habitatge, i que el que gasten en el preu del lloguer sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos.

Per la seva banda, Cervera ha remarcat que la voluntat del departament ha estat crear una convocatòria que adapti els ajuts en funció paràmetres ponderables, i no segons l’ordre d’arribada, i que valori i analitzi “totes les sol·licituds presentades”.

La convocatòria per sol·licitar el bo s’obrirà el 28 de setembre i es podrà demanar fins al 7 d’octubre.

Drets Socials ha afirmat que la problemàtica de l’emancipació dels joves “és una prioritat” pel Govern, motiu pel qual la voluntat és que la convocatòria sigui anual, i no una mesura temporal. A Catalunya, la taxa d’emancipació és dels 30 anys, mentre que la mitjana europea se situa en els 26,6 anys, segons han informat.

<strong>Sol·licituds del bo lloguer jove estatal</strong>

“El bo jove de l’Estat es tractava d’una ajuda que sabíem que es quedaria petita, i també en vam criticar com es va fer el repartiment. Una crítica que hem volgut arreglar amb aquesta convocatòria”, ha expressat Cervera.

Segons ha detallat Drets Socials, el passat mes de juny més de 39.000 persones van sol·licitar el bo de lloguer jove de l’Estat, més de 17.000 el primer dia. D’aquestes, només 9.753 persones s’han pogut beneficiar de l’ajut, la qual cosa significa que el primer dia de la convocatòria ja es va esgotar la dotació pressupostària prevista pel govern espanyol per Catalunya.

El secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, ha detallat que, de la convocatòria de l’Estat, el 70,4% dels ajuts han anat a parar a la demarcació de Barcelona, on viuen el 74% dels joves catalans. A Lleida on viuen el 5,4% dels joves, s’hi ha destinat el 7% dels ajuts, mentre que a Girona (12% dels joves) i a Tarragona (10% dels joves) s’hi ha destinat el 10% dels ajuts respectivament.

Drets Socials ha indicat que aquesta setmana ja està notificant als beneficiaris de l’ajut estatal i que, el 27 de setembre, notificarà a la resta d’expedients que no es van poder valorar per tal d’informar-los de la nova convocatòria de la Generalitat.

Seriosament preocupats per la taxa demancipacio

39.000 solicituds. El rpimer dia 17.000 solicituds. Han arribat a 9.800 joves. El primer dia es van esgotar els diners de l’estat.

La gene sent conscients d la prob per podr emanc, treiem convo q avui es publ i sol·lícits… 28 set i 7 oct, treu convo per ajuts al lloguer amtres miss: mes equitativa, adapta ajuts als preus del llog del territo, mes equitativa, ingressos, i mes racional, la de estat es feia en funció ordre darribada, nosaltres fem concurrència competitiva, totes les sol·licituds sanalitzaran

Vam considerar que es tractava d’una ajuda petita, i vam criticar el repartiment que shavia fet.

23.664 euros.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió