Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Drets Socials impulsa l’elaboració d’un protocol d’abordatge de les violències masclistes des dels serveis socials

ACN Barcelona.-El Departament de Drets Socials ha obert un procés participatiu per elaborar un protocol d’abordatge de les violències masclistes des de l’atenció primària dels serveis socials. Aquests serveis socials […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Barcelona.-El Departament de Drets Socials ha obert un procés participatiu per elaborar un protocol d’abordatge de les violències masclistes des de l’atenció primària dels serveis socials. Aquests serveis socials acostumen a ser porta d’entrada per a dones en situació de violència. L’objectiu del protocol és millorar i definir els límits de la seva intervenció, avaluar-la i adaptar-la a les necessitats de les usuàries, així com millorar la coordinació amb els serveis que intervenen amb les dones i nenes supervivents de violència masclista. A més, una anàlisi de les aportacions fetes per professionals conclou que cal una resposta més coordinada a les dificultats d’intervenció.

El procés participatiu estarà obert del 21 de juliol al 12 de setembre. Aquest vol recollir les aportacions de tota la ciutadania, especialment de les professionals i usuàries de les àrees bàsiques de serveis socials, així com de les professionals de les entitats del tercer sector que treballen conjuntament amb els serveis socials. Aquestes aportacions, juntament amb les de les professionals, es debatran en sessions presencials amb professionals, entitats i usuàries, fins al 20 d’octubre. D’aquí sortirà una diagnosi de les dificultats i potencialitats en l’abordatge de les violències masclistes des de l’atenció primària dels serveis socials. Els resultats s’inclouran al protocol.Per últim, a partir del mes de setembre la Direcció General de Serveis Socials oferirà supervisió especialitzada en abordatge de violències masclistes a una part de les professionals de l’atenció primària de serveis socials.