Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Drets Socials impulsa 31 noves residències i centres de dia dins d’un pla de 142 milions de fons europeus

ACN Barcelona – El Departament de Drets Socials preveu impulsar 31 noves residències i centres de dia en el marc d’un pla dotat amb 142,3 milions d’euros provinents del fons […]

Agències 03/02/2023

ACN Barcelona – El Departament de Drets Socials preveu impulsar 31 noves residències i centres de dia en el marc d’un pla dotat amb 142,3 milions d’euros provinents del fons europeus que inclou 205 projectes. Alguns d’aquests projectes són la modernització i transformació ecològica de 14 serveis que atenen infants tutelats, la transició energètica de 41 instal·lacions juvenils o l’impuls de 33 projectes tecnològics al servei de les cures. També es preveu remodelar 86 instal·lacions d’atenció a la gent gran, bé siguin residències o centres de dia, que actualment ja presten servei. Amb aquests ajuts es vol contribuir a accelerar la transformació de l’atenció social que lidera Drets Socials, en la línia fixada per l’agenda europea.

Entre d’altres, aquesta transformació persegueix reformar el sistema d’atenció i cures de llarga durada amb una nova arquitectura dels equipaments centrada en la persona i en la seva inclusió a l’entorn comunitari. Un altre objectiu és reforçar projectes tecnològics en l’àmbit de les cures i l’atenció domiciliària perquè esdevingui un servei d’alta qualitat.

A més, el Departametn de Drets Slocials projecta impulsar la transició energètica de les instal·lacions juvenils, així com la transformació ecològica i digital dels centres d’atenció a la infància i l’adolescència.

La construcció de noves residències o remodelació de centres ja existents està dotada amb 124,1 milions d’euros. Per als projectes de tecnologia al servei de l’atenció i la cura de les persones, 33 en total, es destinen 13,2 milions. Mentre que per a la modernització i transformació de centres residencials per a infants i adolescents es destinen 5 milions a 55 projectes.

Drets Socials ha distribuït prop de 400 milions provinents dels fons Next Generation en projectes propis del Departament, el contracte programa amb els ens locals o les convocatòries de subvencions adreçades als agents que treballen en l’àmbit de les polítiques socials.

A banda de la proposta de resolució de les tres línies publicades avui, Drets Socials va resoldre a finals de l’any passat la convocatòria adreçada a ens locals per dur a terme projectes de millora de l’accessibilitat als espais d’atenció ciutadana, tant físics com telemàtics. Concretament, el Departament destinarà, fins al 2024, 3.941.000 euros del Next Generation EU a 86 municipis i 1 consell comarcal que van presentar-hi sol·licitud.

De la resta de línies de subvenció, que aborden la millora tecnològica dels serveis socials i l’impuls de projectes innovadors en aquest sector, es preveu que se’n publiquin les resolucions provisionals durant aquest mes de febrer.