Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Drets Socials distribuirà 4.500 gorres solidàries amb càncer infantil per valor de 16.000 euros

ACN L’Escala – El Departament de Drets socials distribuirà 4.500 gorres solidàries que ha comprat a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) per valor de […]

Agències 15/07/2022

ACN L’Escala – El Departament de Drets socials distribuirà 4.500 gorres solidàries que ha comprat a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) per valor de 15.985 euros. Les gorres es repartiran entre els participants del programa ‘L’estiu és teu’ i són part de l’acord de col·laboració entre la conselleria i l’entitat. La titular del departament, Violant Cervera, ha destacat que vol ser un exercici de conscienciació per tal de donar a conèixer la situació dels infants i adolescents amb càncer i també la tasca de l’AFANOC. La vicepresident de l’entitat, Montse Florensa, ha explicat que els fons recaptats serviran per mantenir gratuïts els serveis que ofereixen.

A més, es contribuirà en el manteniment de La casa del Xuklis, una casa d’acollida temporal per a les famílies que s’han de desplaçar de les seves localitats perquè els infants reben el tractament en centres hospitalaris de Barcelona.

La gorra és l’element visible de la campanya ‘Posa’t la gorra’, que l’AFANOC celebra des de fa 22 anys. Aquesta campanya vol donar a conèixer un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents amb càncer, com és la pèrdua de cabell.

Cervera i Florensa han explicat l’acord durant una visita a una de les estades combinades en un alberg de l’Escala de la xarxa XANASCAT. Aquestes acullen 120 participants i 18 monitors, un d’ells de suport per diversitat funcional. En el conjunt de les comarques gironines, hi ha 1.268 activitats notificades per aquest estiu, amb 54.198 participants inscrits, 7.398 monitors i dirigents i 750 persones de suport.