Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Draghi obre la porta a una nova retallada de tipus i nous estímuls

ACN Barcelona.-El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ha obert la porta aquest dimarts a una nova retallada dels tipus d’interès i nous estímuls de Frankfurt si continua la […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Barcelona.-El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ha obert la porta aquest dimarts a una nova retallada dels tipus d’interès i nous estímuls de Frankfurt si continua la desacceleració econòmica i creixen els riscos. En un discurs al Fòrum del BCE a Sintra, Draghi ha dit que “en les properes setmanes” el consell de govern deliberarà sobre els passos a seguir. “Més retallades als tipus d’interès i mesures mitigadores” són entre els instruments que ha citat l’italià, així com també el programa de compra d’actius, que ha dit que té “un marge considerable” per créixer”. “Si la crisi ens ha demostrat alguna cosa, és que utilitzarem tota la flexibilitat dins del nostre mandat per complir amb el mandat, i ho farem de nou per respondre a qualsevol repte de futur en l’estabilitat de preus”, ha afirmat Draghi.

En el seu discurs, Draghi també ha dit que la “política fiscal” dels estats membre també “hauria de jugar el seu paper” perquè en els últims 10 anys de crisi “el pes de l’ajust macroeconòmic ha caigut desproporcionadament en la política monetària”.