Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Dos vols cancel·lats a l’aeroport del Prat per la vaga de pilots d’EasyJet

ACN El Prat de Llobregat – La vaga de pilots d’Easyjet convocada pel sindicat de pilots Sepla ha obligat a cancel·lar dos vols a l’aeroport del Prat aquest diumenge i vuit al […]

Agències 21/08/2022

ACN El Prat de Llobregat – La vaga de pilots d’Easyjet convocada pel sindicat de pilots Sepla ha obligat a cancel·lar dos vols a l’aeroport del Prat aquest diumenge i vuit al de Palma, a Mallorca. Els trajectes anul·lats tenien com a origen o destinació les ciutats britàniques de Belfast i Birmingham, Milà (Itàlia) i Ginebra (Suïssa). Segons fonts sindicals, el seguiment de la protesta és del 100% amb el “màxim respecte als serveis mínims”.

La d’aquest diumenge és la tercera jornada de vaga del segon període d’aturades després de les protestes entre el 12 i el 14 d’agost. Els pilots, que reclamen recuperar les condicions laborals prèvies a la pandèmia després de la recuperació de l’activitat i tornar a equiparar els salaris amb l’IPC, tenen previst aturar-se també el 27, el 28 i el 29 d’agost.

Divendres, Sepla va impugnar davant l’Audiència Nacional els serveis mínims decretats pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. El sindicat va denunciar que quan va començar la protesta fa dues setmanes havia detectat “pràctiques abusives i pressions als pilots que podien vulnerar el dret a vaga”.