Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Dos projectes per modernitzar comunitats de regants d’Urgell i d’Aragó i Catalunya suposaran més de 45 MEUR d’inversió

|

- Publicitat -

ACN Lleida – El president de la societat estatal d’Infraestructures Agràries SEIASA, Francisco Rodríguez, i el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, s’han reunit aquest dijous amb les comunitats de regants de Lleida que es beneficiaran de la segona fase del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament dels fons Next Generation. Són dos projectes amb una inversió prevista en conjunt de 45,3 milions d’euros (sense IVA) per modernitzar de forma integral les comunitats de regants del canal d’Aragó i Catalunya (Vincamet-Vilaró, Llitera-Vincamet, Serrabrisa-Montfret i Serós) i dels Canals d’Urgell. Es tracta de digitalitzar i automatitzar el reg per reduir el consum d’agua, els costos energètics i l’impacte al medi.

L’objectiu de la reunió tècnica d’aquest dijous ha estat activar ela tramitació necessària per posar en marxa aquestes actuacions, que s’han d’ajustar a les exigències de caràcter mediambiental, d’eficiència hídrica i energètica i de digitalització i implantació de noves tecnologies per poder beneficiar-se dels fons europeus Next Generation EU.

Publicitat

La inversió prevista fins ara a Catalunya per part del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de SEIASA, és de gairebé 70 milions d’euros. La primera fase del Pla de Recuperació del govern espanyol, per a la qual ja es van signar al gener els convenis de finançament amb els regants, compten amb una inversió de 9 milions d’euros. Aquestes inversions s’emmarquen dins del Pla per a la millora de l’eficiència i la sostenibilitat en regadius del Pla de Recuperació i Resiliència i tenen un caràcter publicoprivat, amb la qual cosa l’aportació pública serà d’un màxim del 80% del cost de les despeses subvencionables, mentre que les comunitats de regants aportaran la resta.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió