Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Dos de cada deu pacients de la unitat post-covid de l’Hospital Germans Trias i Pujol pateix dolor toràcic persistent

ACN Badalona.-Dos de cada deu pacients de la unitat de síndrome post-covid de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona pateix dolor toràcic persistent. Es tracta d’una dada que aporta […]

Avatar
Agències 03/02/2021

ACN Badalona.-Dos de cada deu pacients de la unitat de síndrome post-covid de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona pateix dolor toràcic persistent. Es tracta d’una dada que aporta la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses corresponent als resultats preliminars de l’estudi Cohort-King, i que destaca que és fonamental determinar si existeix isquèmia o afectació microvascular en el pacient, fet que implica un risc de desenvolupar complicacions cardiovasculars. Per aquest motiu, la Fundació ha arribat a un acord amb Creu Blanca per facilitar estudis cardíacs a un total de 30 participants amb simptomatologia covid de llarga durada, i determinar el grau de risc existent a través d’una ressonància magnètica cardíaca amb adenosina.

La prova diagnòstica se suma a la que es fan de manera sistemàtica als pacients de la unitat post-covid gràcies a la col·laboració de el Departament de Cardiologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol. Concretament, es tracta d’ecocardiogrames, proves d’esforç o TAC d’artèries coronàries.Els resultats serviran per descartar patologies com la miocarditis, la pericarditis, l’infart de miocardi o l’alteració de la microcirculació cardíaca. Es preveu que en el futur més pacients es puguin beneficiar d’aquesta col·laboració. El projecte compta amb el finançament de #JoEmCorono, la iniciativa de micromecenatge de la Fundació per lluitar contra la covid-19.