Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Dos anys de presó amb suspensió de pena per a un antifeixista que va provocar aldarulls en una manifestació contra Vox

ACN Barcelona.-L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó amb suspensió de pena un manifestant antifeixista per haver provocat aldarulls en una manifestació contra Vox. El processat, […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó amb suspensió de pena un manifestant antifeixista per haver provocat aldarulls en una manifestació contra Vox. El processat, que ha arribat a un acord de conformitat amb la fiscalia i ha acceptat la pena, estava acusat d’un delicte de desordres públics. L’home va participar en una manifestació de rebuig a un acte de Vox a Barcelona el 30 de març del 2019, a la que s’hi van concentrar unes 300 persones. Durant la protesta, alguns manifestants, entre ells el processat, van moure contenidors per formar barricades i van llençar objectes contra els agents policials.

Segons recull l’escrit de la fiscalia, els manifestants estaven repartits en grups i van agafar material d’obra, tanques metàl·liques i contenidors per fer barricades i tallar el carrer. El processat, que formava part d’un d’aquests grups, es va tapar la cara per evitar ser identificat, va arrossegar contenidors per obstaculitzar el pas de vehicles i va llençar pedres contra els agents de policia, a qui no va causar cap lesió.En el seu escrit d’acusació la fiscalia li demanava dos anys de presó amb inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna, així com el pagament de les costes del judici. Demanava la suspensió de la pena sempre i quan el manifestant es comprometi a no delinquir en aquest període. El processat no tenia antecedents penals.