Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Dones de Lleida reclama a la Paeria que proporcioni allotjament a una dona víctima de violència masclista

|

- Publicitat -

ACN Lleida – El grup de Dones de Lleida reclama a la Paeria que proporcioni allotjament a una dona víctima de violència masclista. Asseguren que la dona fa 10 anys que demana ajuda i que el grup fa una setmana que intenta posar-se en contacte amb la regidora de les Persones de la Paeria, Mariama Sall, sense èxit. És per això que un grup de dones s’han personat a la regidoria i no marxaran fins que Sall les rebi i els hi ofereixi una solució adient per a l’afectada. El grup de Dones de Lleida critica que “no és la primera vegada” que una dona víctima de violència masclista es queda al carrer per “inacció de la Paeria”, denuncien que els tres pisos municipals per atendre aquests casos són “insuficients” i exigeixen un centre d’acollida d’urgència.

La dona, amb una discapacitat reconeguda de més del 60%, es troba es situació vulnerable. L’entitat feminista denuncia que els serveis socials només li han ofert ser acollida a l’alberg Jericó i consideren que aquest no és el lloc adequat per a aquesta dona ja que no disposa d’un espai d’atenció i protecció a les víctimes ni a les dones i infants, ni compta amb professionals per poder-les atendre.

Publicitat

 

Denuncien també que els serveis socials no hagin derivat la dona a la mesa d’emergència d’habitatge municipal amb la condició de víctima, tal com estableix la llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista en el seu article 35.

 

El Grup de Dones de Lleida denúncia que la regidoria de les Persones, responsable dels serveis socials, exerceix “violència institucional” contra víctimes de violència masclista i vulnera la llei. “La violència de les administracions contra les dones que viuen situacions d’agressions, que necessiten cures i atenció social, és incomprensible, inacceptable i vergonyosa en una societat democràtica. Revictimitza les dones i els ocasiona més danys”, denuncien. I és que la negativa de la Paeria a oferir un allotjament en condicions a la dona en situació de violència, li ha ocasionat “greus problemes de salut”, asseguren.

 

<strong>El model d’acollida: ni efectiu ni integral</strong>

 

Per l’entitat feminista, aquest cas exemplifica novament, tal com denuncien des de fa temps, que el model d’acollida per a dones víctimes i el protocol d’atenció no és efectiu ni integral. A més, destaquen que la Paeria “menteix” quan afirma que les dones no són derivades a recursos que no són adients per a elles com el cas de l’alberg Jericó.

 

Recorden que l’any 2021 es va fer l’audiència pública sobre el model d’acollida de les dones en situació de violència i els seus fills i filles i que la regidoria de Feminismes i la de les Persones i Comunitat van assumir el compromís de crear una comissió de treball per definir un model integral d’acollida. Critiquen, però, que el govern de la Paeria no l’ha activat com a tal, s’ha limitat a una única sessió informativa sobre els recursos de què disposen, sense permetre treballar conjuntament per a un model realment integral i no s’ha creat el tan sol·licitat Centre d’Acollida d’Emergència per a dones víctimes, que la Paeria té l’obligació de tenir per complir amb la cartera de serveis socials.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió