Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Donec Perficiam diu que no va detallar a priori qui hi hauria en la reunió però que ningú va marxar un cop ho va saber

ACN Barcelona.-El col·lectiu Donec Perficiam ha assegurat que no va detallar a priori qui hi hauria en la reunió del 3 de desembre, però que ningú va marxar un cop […]

Agències 05/12/2020

ACN Barcelona.-El col·lectiu Donec Perficiam ha assegurat que no va detallar a priori qui hi hauria en la reunió del 3 de desembre, però que ningú va marxar un cop ho va saber. Sí que alguns van expressar que no se sentien còmodes per la presència de certs partits, ha dit en un comunicat, on els secretaris nacionals que van dimitir de l’ANC han criticat aquells que “busquen en aquesta trobada un remei o una excusa per justificar la seva renúncia a l’alliberament” de Catalunya, “tot invocant d’aixecar línies vermelles entre els que l’1 d’octubre van compartir neguits”. El col·lectiu convoca una nova trobada dimecres vinent i crida els vuit partits que es van reunir a mantenir “l’esperit d’unitat” per aconseguir una coalició al marge de les diferències.

Donec Perficiam assegura que va enviar una carta amb un enllaç de Zoom sense concretar els partits que hi participarien. “Per tant, els partits que no hi eren presents menteixen quan diuen que no van venir per no estar asseguts a la mateixa taula amb segons quins partits”, afegeix el col·lectiu, que ha explicat que el vicepresident del Parlament Josep Costa va dir que hi era a títol personal, tot i que va fer constar que Laura Borràs era coneixedora de la seva presència en aquesta trobada.En aquest sentit, els exsecretaris nacionals de l’ANC agraeixen la participació de tots els assistents. Al seu parer, “els honora a ells i als seus partits la valentia de ser capaços d’apartar apriorismes i prejudicis i mirar més enllà i escoltar els que són part del país com qualsevol altre”.D’altra banda, el col·lectiu rebutja difondre la gravació de la reunió per no contribuir a la divisió de l’independentisme. En tot cas, també avisa que si cal fer-ho perquè les circumstàncies ho demanen ho faran. A més, aprofiten per criticar als qui no hi van ser i ara “rebutgen el diàleg en funció només dels rèdits polítics que en puguin treure”. Tant ERC com la CUP han criticat que Josep Costa participés en aquesta trobada.