Dimarts, 2 de març de 2021 - Edició 950
La República

Dolors Sabater compara “l’abús policial i judicial” actual amb els anys foscos del franquisme

ACN Barcelona.-La candidata del CUP Dolors Sabater ha comparat el que s’està vivint aquests dies als carrers amb “els anys foscos del franquisme i el final de la dictadura”. “Som […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN Barcelona.-La candidata del CUP Dolors Sabater ha comparat el que s’està vivint aquests dies als carrers amb “els anys foscos del franquisme i el final de la dictadura”. “Som molts els hem viscut la lluita de la dictadura i estem vivint coses semblants, que són les mateixes”, ha afegit des de davant l’Audiència de Barcelona, on ha participat en l’acte de suport a Marcel Vivet pels aldarulls que hi va haver en una manifestació contra el sindicat policial Jusapol. A Vivet se l’acusa de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions lleus a un agent. Sabater ha denunciat que al carrer hi ha “mala praxis i ulls buidats” per part dels Mossos.

Sabater ha defensat que la connivència amb l’abús policial i l’abús judicial només té com a objectiu anar en contra la protesta dissident que, segons ha dit, “fa nosa al poder”. “Aniran contra aquesta organització popular per tots els mitjans. Hi hagi un dictador, hi hagi un règim del ’78, monarquia parlamentària o hi hagi pseudodemocràcia”, ha conclòs. La candidata de la CUP també ha carregat contra el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i ha defensat que no es pot deixar que la mala praxis quedi com si no hagués passat res. En aquest sentit, ha afirmat que no es poden permetre més manifestacions en què la violència policial passi sense una investigació clara i que no hi hagi ningú que pagui per les negligències. Així mateix també s’ha dirigit al Govern per demanar que es retiri de la causa contra Vivet. La Fiscalia demana una pena de 6 anys i mig de presó; mentre que la Generalitat en demana 4 anys, 9 mesos i un dia de presó.Sabater ha fet referència a la fórmula per la qual el major Josep Lluís Trapero va ser absolt per l’1-O. Una fórmula basada en la proporcionalitat, l’oportunitat i la congruència. I tot seguit ha preguntat què ha passat amb aquesta fórmula perquè, segons Sabater, no es veu al carrer. “Veiem ulls buidats i mala praxis per molt que diguin el contrari i no pararem de denunciar-ho”, ha afegit.Per la seva banda el diputat de la CUP al Congrés Albert Botran ha assegurat que una policia que actua com a “braç armat” dels interessos dels jutges no és una policia democràtica. I també ha criticat que els Mossos actuïn pels seus interessos propis, el que ha anomenat “corporativisme policial”. “És d’urgència democràtica que parem els peus al corporativisme policials, els cossos que es creuen que estan per damunt la ciutadania. No us equivoqueu, esteu al servei de la ciutadania i heu de ser una policia democràtica”, ha conclòs.