Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Dol a Alcanar per la mort de l’artista Narcís Galià

ACN Alcanar.-L’artista Narcís Galià va morir aquest dimecres amb 95 anys. Catedràtic de pintura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Galià ha deixat empremta en […]

Avatar
Agències 27/05/2021

ACN Alcanar.-L’artista Narcís Galià va morir aquest dimecres amb 95 anys. Catedràtic de pintura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Galià ha deixat empremta en l’art i la cultura d’Alcanar (Montsià) on va dirigir més de 25 anys l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques municipals. Galià estiuejava de petita a les Cases d’Alcanar amb la seva família i en va pintar paisatges, les platges de còdols, les barquetes de pescadors o els camps de tarongers. Després de compaginar la docència a Barcelona i Alcanar, es va instal·lar a la casa-taller que tenia al municipi un cop jubilat. L’Ajuntament ha lamentat el traspàs de l’artista, que l’havia distingit com a fill adoptiu.

El reconegut pintor va donar al poble d’Alcanar part de la seva obra el 2015. La donació incloïa 48 obres, pintures i dibuixos i tres escultures, que Galià va cedir perquè foren exposades i visitables per tota la ciutadania. En l’actualitat es poden visitar a l’Espai Narcís Galià de la Casa O’Connor. Centenars de persones d’Alcanar, algunes de les quals avui són artistes de diferents disciplines, van passar per les seves classes.