Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Diversos experts subratllen la “transcendència històrica” de l’acord sobre fiscalitat internacional

ACN Barcelona.-Diversos experts reunits aquest dimecres per l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) han subratllat la “transcendència història” de l’acord assolit entre 137 països per reformar el sistema fiscal internacional. Tot […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-Diversos experts reunits aquest dimecres per l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) han subratllat la “transcendència història” de l’acord assolit entre 137 països per reformar el sistema fiscal internacional. Tot i això, el director de l’Oxford University Centre for Business Taxation, Michael Devereux, ha alertat que cal concretar els “detalls” pendents. Aquests afectaran el pilar que pretén garantir una distribució més justa dels beneficis i els drets fiscals entre països respecte a les multinacionals més grans i rendibles, així com la introducció d’un tipus impositiu corporatiu mínim global del 15% que s’aplicarà a les empreses amb ingressos superiors a 750 milions d’euros.

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat el cap de l’Oficina Nacional de Fiscalitat Internacional de l’AEAT, Luis Jones, que ha assegurat que l’acord no significa que s’hagin solucionat “els problemes” i destaca la importància del “bastiment” tècnic perquè els acords assolits funcionin a la pràctica. En aquest mateix sentit s’han pronunciat la responsable de tributació internacional del Banc Mundial, Ana Cebreiro, i el soci de Cuatrecasas, Joan Hortalà, que també han participat a la trobada. L’esdeveniment s’ha celebrat en el marc de la presentació de l’IEB Report 3/21 ‘L’impacte de la digitalització en els sistemes fiscals.