Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Diverses entitats veuen “racista” el decret del Govern que desplega la llei d’accés universal a la sanitat

ACN Barcelona.-La Taula per l’avortament i la salut universal a Catalunya, integrada per diverses entitats, ha criticat aquest dimecres el decret del Govern que desplega la llei d’accés universal a […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Barcelona.-La Taula per l’avortament i la salut universal a Catalunya, integrada per diverses entitats, ha criticat aquest dimecres el decret del Govern que desplega la llei d’accés universal a la sanitat. Al seu parer, l’article 8 i també la instrucció sobre l’accés de les persones migrades a l’assistència sanitària en frau de llei són “racistes i projecten un imaginari de sospita i de criminalització cap a les persones migrades i refugiades que viuen a Catalunya. “Les assenyalen de manera discriminatòria com a defraudadores i les consideren com a riscos per a la sostenibilitat econòmica del nostre sistema sanitari”, continua. També ha lamentat que es manté “l’exclusió d’embarassades i dels menors d’edat que no puguin accedir a l’empadronament”.

Les entitats acusen el Govern d’ampliar “de manera perversa” les competències laborals dels treballadors sanitaris i de gestió i serveis públics “com a eines de control policial i de denúncia contra les persones migrades que necessiten accedir a la sanitat pública”.